Това беше една от най-трудните тълпи, с които германският министър

...
Това беше една от най-трудните тълпи, с които германският министър
Коментари Харесай

Раздразнителната германска коалиция се люшка от криза в криза

Това беше една от най-трудните тълпи, с които немският министър на финансите Кристиан Линднер в миналото се е сблъсквал: море от побеснели фермери го заглушаваха с вувузели, подсвирквания, освирквания и крясъци „ разкарай се ”.

Но приемането на Линднер на митинг в Берлин против съкращенията на земеделските дотации не беше особеност. Това беше единствено последната демонстрация на възходящ национален яд против държавно управление, което наподобява се люшка от рецесия в рецесия и излиза все по-очукано от всяка.

Трите партии в обединението на канцлера Олаф Шолц — социалдемократите (SPD), Зелените и либералите — претърпяха внезапен спад в известността. Техният общ дял от гласовете към този момент е по-малко от една трета спрямо 52 % на последните избори през септември 2021 година

Междувременно крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) е пред всички тях, с 22 %, и е на път да завоюва три районни избора на изток този септември – резултат, който единствено ще задълбочи проблемите на обединението.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР