“Това беше един знак от страна на двете формации, които

...
“Това беше един знак от страна на двете формации, които
Коментари Харесай

СДС ще предложи знакови кандидати на ГЕРБ


“Това беше един знак от страна на двете обединения, които преговаряха. Това беше сигнал към Националния съвет на Съюз на демократичните сили в случай че вероятно реализираме единодушие, на какво можем да разчитаме ”, разяснява ръководителят на Съюза на демократичните сили.

Според Христов апелът на ръководителя на Европейската национална партия Жозеф Дол е бил катализаторът за започване на договаряния с ГЕРБ. Ръководството на Съюз на демократичните сили е получило мандат от Националния съвет на партията да договаря с другите сили, членки на ЕНП – ДСБ, ДБГ и ГЕРБ.

“Това не е първият апел от страна на ЕНП към български партии. Имаше няколко преди този момент в годините. Едното е доста знаково – в Каденабия, след което се образува ОДС. Благодарение на това обединяване ние постигнахме 138 депутата и независимо болшинство ”, напомни Христов.

Като залог и мотивация зад обединението сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Христов дефинира увеличението на броя на мандатите на ЕНП, излъчени от България.

“Имаме разлики с политическа партия ГЕРБ, ние ги подлагаме на критика градивно и аналитично във вътрешнополитически проект ”, разяснява той, цитирайки несъгласието им с построяването на АЕЦ “Белене ” и терзанията им по отношение на “Турски поток ” и обвързаността с Русия.

Относно претендентите, които ще бъдат излъчени от Съюз на демократичните сили за общата листа, водачът на партията ги дефинира като “знакови имена ”. Христов изясни, че договарянията с “Демократична България ” са прекъснати едностранно от тях, само че съгласно него диалозите с тях могат да продължат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР