Това беше договорено на среща между представители на НОИ, МТСП

...
Това беше договорено на среща между представители на НОИ, МТСП
Коментари Харесай

Властта готви механизъм, който щял да компенсира ощетените от преизчисляването пенсионери

Това беше контрактувано на среща сред представители на Национален осигурителен институт, МТСП и Министерството на финансите
Работна група с присъединяване на специалисти от Министерството на труда и обществената политика, Министерството на финансите и Националния застрахователен институт приготви механизъм за компенсиране на всички пенсионери, чиято преизчислена пенсия дружно с коронавирус добавката от 60 лева образуват по-ниска сума по отношение на получаваната от тях до края на 2021 година. Това беше контрактувано на среща сред представители на трите институции през днешния ден.

Целта е спомагателните средства да компенсират всички случаи на понижение на прихода на пенсионерите за януари и идващите месеци. Изплащането им ще стартира с пенсиите за февруари, когато пенсионерите ще получат и обезщетенията за януари и февруари.

Необходимият финансов запас за застраховане на заплащанията ще бъде обезпечен по бюджета на Държавното публично обезпечаване. Общият разход за пенсии и добавки през 2021 година е с над 2,2 милиарда лева по-висок спрямо разхода за 2020 година

От през днешния ден Националният застрахователен институт стартира изплащането на пенсиите за първия месец на 2022 година дружно с месечната коронавирус добавка от 60 лева С това заплащане пенсионерите ще получат и нарастването на пенсиите си за интервала 25-31 декември 2021 година след тяхното преизчисление, което влезе в действие на Коледа.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР