Това бе поредното невярно и нелепо твърдение на въпросния сръбски

...
Това бе поредното невярно и нелепо твърдение на въпросния сръбски
Коментари Харесай

Захариева: Самолетите, които закупихме от САЩ, са най-добрите, които можехме да вземем

Това бе следващото погрешно и неуместно изказване на въпросния сръбски народен представител. Не виждам български шпионин да вербува който и да било. България постоянно е подкрепяла Сърбия във връзка с европейската й вероятност. Така че това са нелепи изказвания, които никога не спомагат за двустранните връзки и считам, че на този стадий имаме извънредно другарски връзки със Сърбия. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия вицепремиерът и външен министър на България Екатерина Захариева във връзка шпионския скандал в Сърбия, в който бе забъркано името и на нашата страна.

Шпионската спекулация в Сърбия: Прекалено доста въпроси

,,В Северна Македония би трябвало да си оправят връзките със съседите, в случай че желаят да бъдат част от общото европейско семейство. Защото няма по какъв начин да седнеш на кръглата маса за договаряния, в случай че имаш нерешени въпроси със своите съседи. По въпроса с Гоце Делчев считаме, че е грехота тази персона да ни разделя - в противен случай, би трябвало да ни сплотява и по тази причина нашето предложение е да го честваме дружно на годишнини. От 2005 година македонците не могат да стартират договаряния точно поради враждебната си изразителност освен към нас, само че и към Гърция. Разбира се, има доста път да се извърви. Ние ще продължаваме да поддържаме тяхната европейска вероятност, само че ще имаме и своите изисквания'', разяснява Захариева по тематиката с участието на Северна Македония в Европейски Съюз.

Борисов се среща с Тръмп в Белия дом на 25 ноември

На въпрос какви дивиденти може да чака България от визитата на премиера Бойко Борисов във Вашингтон вицепремиерът уточни, че това е късмет за американски вложения, икономическо съдействие и енергийна сигурност. Захариева още веднъж напомни и положителната договорка за закупуването на американските изтребители Ф-16 за потребностите на Българската войска.

,,Това бяха най-хубавите самолети, които България можеше да вземе. Никой авиационен специалист няма да ви каже нещо друго'', приключи външният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР