Това бе очаквано, след като по-рано днес Христо Иванов от

...
Това бе очаквано, след като по-рано днес Христо Иванов от
Коментари Харесай

Речено-сторено: НИМХ отива в МОСВ, въпреки недоволството на синоптиците

Това бе предстоящо, откакто по-рано през днешния ден Христо Иванов от “Демократична България” - част от ръководещото болшинство, съобщи, че обединението няма да смени желанието си да трансферира института на подчинението на Министерство на околната среда и водите.

Национален институт по метеорология и хидрология мина от Българска академия на науките към МОН преди три години поради недоволството на самите синоптици, съгласно които за Института по метеорология и хидрология Българската академия на науките не отделяше задоволително бюджетни средства. Синоптиците обаче са безапелационни, че мястото им не е в Министерство на околната среда и водите, а също така прогнозата за времето съставлява към 20% от работата им. Дейността на Национален институт по метеорология и хидрология е обвързвана с още седем ведомства и по тази причина синоптиците попитаха - за какво тъкмо в Министерство на околната среда и водите?

В последна сметка преместването е реалност. А против него се оповестиха от опозицията. Според “Възраждане” смяната се вкарва в последния миг. От ГЕРБ също се възпротивиха поради метода, по който текстът е вкаран в закона. Заговориха даже за вакханалия и наказване. От Движение за права и свободи считат същото - с предлагането институтът се санкционира политически.

Екоминистърът Борислав Сандов съобщи:

" Не съм съизвършител в никаква наказателна акция. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР