Тотнъм срази у дома Манчестър Сити с 2:0 в един

...
Тотнъм срази у дома Манчестър Сити с 2:0 в един
Коментари Харесай

Тотнъм надделя над Манчестър Сити и оглави Висшата лига

Тотнъм съкруши вкъщи Манчестър Сити с 2:0 в един от най-интересните конфликти от деветия кръг на британската Висша лига и излезе на върха във краткотрайното класиране за първи път от 2014 година насам, имайки 2 точки задатък пред Челси. Хьон-Мин Сон (5) и резервата Джовани Ло Селсо вкараха головете за триумфа на водените от Жозе Моуриньо „ шпори “ против „ жителите “ на Хосеп Гуардиола.

Мачът стартира по-добре за лондончани и още с първата си сериозна офанзива в 5-ата минута те поведоха. Ндомбеле изведе с хитро подаване Хьон-Мин Сон зад отбраната на гостите и кореецът се разписа с удар по земя, провирайки топката сред краката на излезлия да го посрещне бразилски пазач Едерсон.

Гостите се пробваха да отвърнат в 9-ата минута, когато Алдервейрелд се намеси добре и блокира удар на Жезус. След това топката стигна до Де Бройне, след чийто шут топката срещна тялото на падналия в този миг Жезус.

В 13-ата минута Хари Кейн прати топката във вратата на Едерсон за повторно, само че попадението не бе прието поради засада. Малко по-късно Родри можеше да изравни, само че прати топката с глава право в ръцете на Лори.

Сити продължи да търси изравняването и в 27-ата минута Лапорт вкара гол, който обаче не бе зачетен след намесата на VAR, защото преди този момент Габриел Жезус игра с ръка, преди да асистира за попадението. До почивката Тотнъм не допускаше огромни рискове пред вратата на Лорис.

След почивката в 52-ата минута Де Бройне стреля от 25 метра по земя, само че топката мина настрана. Десетина минути по-късно той и съотборниците му имаха напълно леки искания за дузпа, откакто топката се плъзна по ръката на Сисоко, само че не последва сигнал.

В 65-ата минута заменилият Ндомбеле секунди по-рано Джовани Ло Селсо удвои задатъка на домакините след извеждащ пас на Хари Кейн. До края на мача „ жителите “ продължиха да имат превес по повод владението на топката, само че по този начин и не съумяха да стигнат до попадение. В последната 90-ата минута Лапорт бе доста покрай гола, само че Лорис се намеси ослепително и мазета в корнер.

След успеха си Тотнъм събра 20 точки и излезе на върха във краткотрайното класиране на британския хайлайф за първи път от 2014 година. Манчестър Сити е на 11-а позиция с 12 точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР