Тотнъм спечели с минималното 1:0 срещу Евертън в двубой от

...
Тотнъм спечели с минималното 1:0 срещу Евертън в двубой от
Коментари Харесай

Тотнъм излъга Евертън с автогол в равностоен мач

Тотнъм завоюва с минималното 1:0 против Евертън в дуел от 33-ия кръг на Премиър лийг и се изкачи на осмото място във краткотрайното класиране. Успехът за водения от Жозе Моуриньо отбор пристигна след автогол на Майкъл Кийн в 24-ата минута. До края двата тима се надлъгваха тактически, само че до нов гол не се стигна.

Тотнъм стартира доста мощно мача, само че последователно Евертън изравни играта и към 15-ата минута даже се настани трйно в половината на домакините. " Шпорите " обаче възвърнаха паритета и в 22-ата минута Лукас Моура имаше отличен късмет да открие резултата със мощен удар, само че не откри вратата. Бразилецът имаше искания, че вратарят Джоран Пикфорд е играл поседен с топката и искаше корнер, само че не получи. Все отново резултатът беше открит в 24-ата минута.

Атаката беше стартирана от Хюн-Мин Сон, който подаде към Хари Кейн. Звездата на Тотнъм стреля, само че топката се отклони и попадна у Джовани Ло Селсо, който я насочи в посока към вратата, тя рикошира в крайници на Майкъл Кийн и влезе в мрежата. Тотнъм усили натиска в търсене на второ попадение. В 37-ата минута Кейн стреля от директен свободен удар, само че стената се оправи. В 40-ата минута се стигна до осъществяване на два следващи корнера пред вратата на Тотнъм, само че " карамелите " не съумяха да се възползват от една от мощните си страни, откакто Андре Гомеш насочи неосведомен изсрел в посока вратата на Юго Лорис.

Реферът даде пет добавени минути към първата част, като в тях по-активни бяха играчите на Евертън, а в самия край Ричарлисон насочи удар, като топката докосна външната страна на страничната греда. При излизането за почивката след първите 45 минути се стигна до грозни подиуми в редиците на Тотнъм, откакто Лорис и Сон се сдърпаха на излизане от терена. Двамата бяха покрай сдърпване, само че съотборниците им ги разтърваха.

На почивката мениджърът на гостите Карло Анчелоти извърши една смяна, като пусна в игра Антъни Гордън на мястото на Алекс Иуоби. Малко след появяването си Гордън насочи първия прецизен удар в очертанията на вратата, само че Лорис улови несъмнено топката. Последваха благоприятни условия и за двата тима, като Сон на два пъти пропусна за Тотнъм. В 74-ата минута гостите получиха директен свободен удар наоколо до наказателното поле, само че влезлият като запаса Бернард стреля право в стената и не затрудни защитата на Тотнъм.

С наближаването на края на мача Евертън ускори натиска в търсене най-малко на точка. В 90-ата минута Гордън стреля от границата на наказателното поле, само че тя прелетя над страничната греда. В последна сметка резултатът се резервира и по този начин Тотнъм спечелитрите точки и се придвижи до осмото място във краткотрайното класиране с 48 точки. Евертън остана 11-и с 44.

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА Премиър лийг 33 кръг, понеделник 6 юли  Тотнъм 1:0краен резулат  Евертън
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР