Тотнъм постигна първа победа във Висшата лига за 2024 година.

...
Тотнъм постигна първа победа във Висшата лига за 2024 година.
Коментари Харесай

Тотнъм с първа победа във Висшата лига за 2024 година

Тотнъм реализира първа победа във Висшата лига за 2024 година. " Шпорите " надвиха с 3:2 против Брентфорд в извънредно забавна среща от 22-ия кръг. Дестини Удоджи, Бренън Джонсън и Ричарлисон бяха точни за лондончани, до момента в който за  " пчеличките " се разписаха Нийл Мопе и Айвън Тони. 

На " Тотнъм Хотспър Стейдиъм " гостите вкараха гол в 12-ата минута посредством Мадс Расмусен, само че страничният арбитър подвигна флага си, а по-късно и намесата на ВАР удостовери, че е имало засада.

Това обаче единствено окуражи " пчеличките " и три минути по-късно те вкараха постоянен гол в мрежата на " шпорите ". Айвън Тони бе изведен в наказателното поле, откъдето британският национал стреля, само че Гилелмо Викарио избави. Топката обаче стигна до Нийл Мопе и той я прати неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Тотнъм.

След този гол отборът на Ангелос Постекоглу потеглиха в офанзива, като в 21-ата минута Марк Флекен избави удар на Тимо Вернер, а в 25-ата шут от отдалеченост на Ричарлисон мина над вратата.

Бразилецът въпреки всичко прати топката в мрежата на Брентфорд, само че голът му в 38-ата минута не бе зачетен поради нарушаване в офанзива.

Брентфорд отговори с удар с глава на Тони, който обаче не бе сполучлив.

Само три минути след началото на втората част Тотнъм изравни! Дестини Удоджи се бе позиционирал доста добре в наказателното поле и една отскочила топка стигна до него, с цел да може той за я прати в мрежата.

Минута по-късно обратът бе факт. Тимо Вернер откри по превъзходен метод Бренън Джонсън, който от близка отдалеченост не сгреши и направи резултата 2:1 за " шпорите ".

Инерцията оказа помощ на Тотнъм да стигне и до трети гол, който падна в 56-ата минута. Тогава отбраната на Брентфорд не помни за Ричарлисон, който получи топката в наказателното поле, овладя я и с удар по земя порази вратата на Флекен.

Брентфорд обаче не се съобщи и в 67-ата минута се възползва от неточност в защитата на Тотнъм, при която топката стигна до Айвън Тони, за който не оставаше друго, с изключение на да се разпише и да понижи пасива на своя отбор.

В 3-ата минута на добавеното време Брентфорд можеше да изравни, откакто Шандън Баптист засече центриране в наказателното поле, само че Викарио избави по превъзходен метод и подсигурява триумфа на своя отбор.

Със извоюваните три точки на Тотнъм събра 43 точки и се изкачи на 4-ото място във краткотрайното класиране, до момента в който Бренгфорд заема 15-а позиция във Висшата лига с 22 точки.
 Постекоглу не е оптимист за още входящи прехвърляния в Тотнъм
Постекоглу не е оптимист за още входящи прехвърляния в Тотнъм

" Малко евентуално е "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР