Тотнъм победи Манчестър Сити с 2:0 в мач, изпълнен с

...
Тотнъм победи Манчестър Сити с 2:0 в мач, изпълнен с
Коментари Харесай

Опълчение на Тотнъм пречупи атакуващия Манчестър Сити

Тотнъм победи Манчестър Сити с 2:0 в мач, изпълнен с трагични събития.

Гостите изпуснаха дузпа, отсъдена след прекъсване на играта и ВАР. Зинченко беше изпъден през второто полувреме, като до този миг Сити имаше тотално преимущество. След това новата покупка Бергвайн и Хьон-мин Сон вкараха двата гола.

Жозе Моуриньо още веднъж излъга Джосеп Гуардиола.
 На живо: Тотнъм - Манчестър Сити онлайн
Тотнъм - Манчестър Сити 2:0, Гюндоган пропусна дузпа, голове на Бергвайн и Сон

" Шпорите " се борят за призово място, " жителите " сънуват купата

Тактиката беше ясна още преди началото на мача. Гостите нападнаха масирано на скорост, а домакините търсеха бързите контри, най-много отдясно на своята офанзива.

" Гражданите " на няколко пъти можеха да вкарат, само че домакинската отбрана се справяше опълченски. От другата страна малко не доближаваше на нападателите на Тотнъм да стигнат до добра обстановка.

След 35-ата минута стана събитието на мача, което беше с дълготрайност към 5 минути. " Шпорите " съумяха да се оправят с следващото меле, само че Агуеро падна след прикосновение с Оже. Майк Дийн остави играта да продължи. Гостите продължиха да владеят топката още най-малко две минути, когато съдията спря играта и правейки жеста за ВАР уточни бялата точка. Оказа се, че Оже е спънал Агуеро.
 Снимка 464829
Източник:

Илкай Гюндоган извърши дузпата с дребна засилка, кеото е фактор предпоставящ пропуск, Льорис избави с плонж надясно, само че Стърлинг стигна до топката. Нападателят на Сити се хвърли за нова дузпа откакто Льорис се хвърли в краката му. Този път ВАР не даде нов единадесетметров удар за гостите. В обстановката имаше препирня, само че Дийн по този начин и не се реши да покаже втори жълт картон на Стърлинг за симулация.

В последните минути преди почивката гостите свиха обръча пред вратата на Льорис, само че домакините оцеляха.

Второто полувреме стартира с цялостен напън на Сити. Домакините се бранеха, чакаха своя миг и го дочакаха. Зинченко спря контра и получи втори жълт картон в 60-та минута. Това събитие промени всичко.
 Снимка 464830
Източник:

Само след три минути новата облага Бергвайн вкара страховит гол след прекъсване на гърди и разстрелващ удар. Гуардиола трябваше да извади Агуеро.

В 71-ата минута Хьон-мин Сон вкара втори гол след превръщане и кинжален удар в левия ъгъл. Въпреки това гостите продължиха да търсят гола. В края Стърлинг също беше заменен. Той излезе накуцвайки.

Натискът на първенците продължи до последните секунди, като те удариха още една греда. Но през днешния ден ориста беше решила Тотнъм и Жозе Моуриньо да завоюват. Денят, в който Ливърпул ще стане публично първенец е все по-близо.
 Снимка 464828
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР