Тотнъм победи драматично Челси с 5:4 след изпълнение на дузпи

...
Тотнъм победи драматично Челси с 5:4 след изпълнение на дузпи
Коментари Харесай

Тотнъм пребори Челси за Купата на Лигата

Тотнъм победи трагично Челси с 5:4 след осъществяване на дузпи в лондонското дерби от четвъртия кръг на шампионата за Купата на Лигата в Англия. В постоянното време резултатът бе 1:1 след дебютния гол на Тимо Вернер (19) за „ сините “ и Ерик Ламела (83) за „ шпорите “. При дузпите единствено Мейсън Маунт сгреши при последното осъществяване за Челси от бялата точка, пращайки противника на четвъртфиналите в конкуренцията. Така Тотнъм си отмъсти на “сините” за загубата в полуфиналите на шампионата през сезон 2018/19, която пристигна след осъществяване на дузпи.

Гостите преобладаваха при започване на мача и след пропуски на Мейсън Маунт и Хъдсън-Одой се стигна до 19-ата минута, когато Сесар Аспиликуета финтира сънародника си Регилон и прати топката към границата на наказателното поле. Тимо Вернер пък със мощен удар по земя вкара първото си попадение за " сините " в формален мач. В 23-ата минута Жедсон Фернандеш нахлу рисково в наказателното поле на гостите и изиска дузпа, откакто Курт Зума мазета топката от краката му, само че съдията не уточни бялата точка. До края на полувремето единствено Ерик Ламела един път се опита да заплаши вратата на Менди, който отрази удара с крайник.

Домакините играха много по-добре след почивката, само че Бергвайн и Орие нямаха шанс при ударите си. Аспиликуета, Регилон, Хъдсън-Одой и Вернер пък шутираха неопределено от гостите.

В 77-ата минута Жозе Моуриньо гневен се насочи към съблекалните. Оказа се, че повода е Ерик Дайър, който напусна терена, с цел да отиде до тоалетната. В 83-ата минута Регилон трансферира няколко играчи, с цел да се озове топката в Ерик Ламела, който от близко изравни за 1:1. До края на постоянното време нямаше нов гол и се стигна до дузпи. При тях всички бяха безгрешни до последното осъществяване на Мейсън Маунт, който пропусна за жалост на „ сините “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР