Тотнъм победи Арсенал с 1:0 в 195-ото дерби на Северен

...
Тотнъм победи Арсенал с 1:0 в 195-ото дерби на Северен
Коментари Харесай

Кой, ако не той! Хари Кейн герой за Тотнъм в дербито с Арсенал

Тотнъм победи Арсенал с 1:0 в 195-ото дерби на Северен Лондон, което се игра на " Уембли ". В воин за " шпорите " се трансформира Хари Кейн, който се разписа в 49-ата минута след асистенция на Бен Дейвис.

Двубоят стартира на високи обороти още в самото начало, като офанзивите не спираха и в двете направления. 

В 12-ата минута Уилшър изведе новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг зад отбраната на домакините, само че страничният арбитър подвигна флагчето за засада, която бе доста дискусионна.

Колкото повече време изминаваше от дуела, толкоз по-добре стартира да играе Тотнъм и в 27-ата минута Кейн не съумя да осъществя хубаво центриране на Ериксен. В 40-ата минута хубав удар на Белерин мина малко над напречната греда.

Така първото полувреме приключи при резултат 0:0.

Второто част стартира вихрено за домакините, които откриха резултата в 49-ата минута, когато Кейн засече прелестно центриране на Бен Дейвис, с цел да вкара 23-ото си попадение от началото на сезона във Висшата лига.

В 54-ата минута още веднъж Кейн бе покрай попадение, само че Чех съумя да избави, а при добавката Деле Али не съумя да се разпише.

В 68-ата минута Арсенал бе доста покрай равнене, откакто страховит удар на Джак Уилшър бе отразен от Уго Лорис.

В последните минути " артилеристите "  опитаха да изравнят, само че още веднъж по-добрите положения бяха за Тотнъм и те справедливо стигнаха до крайния триумф.

След този резултат Тотнъм се изкачва до 3-ото място с 52 точки, а Арсенал от ден на ден изостава в борбата за четворката, като се намира на шесто място с 45 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР