Тотнъм обърна Марсилия с 2:1 в най-драматичния мач за вечерта

...
Тотнъм обърна Марсилия с 2:1 в най-драматичния мач за вечерта
Коментари Харесай

Тотнъм ликува в драма на Велодром, Марсилия изгуби всичко

Тотнъм обърна Марсилия с 2:1 в най-драматичния мач за вечерта в Шампионската лига. Класирането в група " D " претърпя неколкократни промени в границите на единствено два часа, само че " шпорите " финишираха като спечелили с 11 точки и си осигуриха евентуално по-лек противник на 1/8-финалите в шампионата. След тях остана отборът на Айнтрахт (Франкфурт) с 10 точки, за който това ще бъде историческо първо присъединяване във етапа на директните елиминации. В Лига Европа през пролетта ще се състезава Спортинг (Лисабон), финиширал със 7 точки, който също бе покрай 1/8-финал в Шампионската лига откакто водеше на почивката, само че позволи цялостен поврат против Айнтрахт. На последно място с празни ръце остана Марсилия с 6 точки.

Преди почивката Марсилия доминираше и сътвори доста положения, преди справедливо да поведе с попадение на Шансел Мбемба в 45-ата минута. Тотнъм реагира през второто полувреме и изравни посредством Клеман Лангле (54`), а в заключителните секунди Пиер-Емил Хьойберг довърши домакините и смълча публиката на " Велодром ". 

Антонио Конте направи няколко промени по отношение на зрелищния поврат на Тотнъм против Борнемут във Висшата лига през миналата събота. Мениджърът на лондончани предприе 4 рокади и върна в стартовия състав значими играчи като Перишич, Дайър, Бентакур и Моура. 

Французите осъзнаваха залога на срещата и упражниха напън още през цялото време на срещата. Алексис Санчес, за който този мач бе с по-особени сантименти поради предишното му в Арсенал, пръв сътвори главоболия на “шпорите ”. Не бяха минали и 3 минути от началото на срещата, когато нападателят на домакините засече рисково центриране на Арит в наказателното поле, само че топката излезе настрана от вратата. И още веднъж Санчес пет минути по-късно имаше късмет да открие, само че отново ударът му не срещна очертанията на вратата, защитавана от Юго Лорис. 

Стихийната и безредна игра на домакините не даде резултат в цифрово изражение, само че вследствие на отдадената игра паднаха жертви още в 10-ата минута. Ерик Байи, който и преди мача бе малтретиран от травма, полоучи болки в дясното бедро и бе наложително сменен от Самюел Жиго. 

Тези проблеми не стреснаха домакините и те продължиха със своя напън. В 19-ата минута Алексис Санчес за следващ път бе забъркан в центъра на събитията и изскочи зад тила на противниковата защита, с цел да стреля. Лорис обаче беше на мястото си и за следващ път обезкуражи чилийския нападател. 

В 21-ата минута шансът още веднъж бе на страната на “шпорите ”. Тогава Жордан Верету от Марсилия откри в наказателното поле  Джонатан Клаус, който овладя на гърди и стреля от воле, само че ударът му мина около десния непряк дирек. Шест минути по-късно неприятностите сполетяха и Тотнъм, когато Хю- Мин Сон получи противен удар в главата и бе сменен от Ив Бисума. 

Тази смяна остана в логиката на насилствените смени и не докара до особени разлики в държанието на терена. Марсилия продължаваше да мачка, а Тотнъм чакаше търпеливо, с цел да провежда някоя по-сносна контраофанзива. 

Това се случи в 35-ата минута, когато Хари Кейн напредна в половината на домакините и беше фаулиран. Последвалият директен свободен удар обаче не докара до нищо рисково. Три минути по-късно “шпорите ” още веднъж се добраха до преференциално статично състояние, когато топката излезе в ъглов удар, само че осъществяването на Иван Перишич не аргументи главоболия на защитата на домакините. 

В заключителните минути на полувремето Марсилия си върна безспорната доминация. Първата опция пристигна в 42-ата минута, когато Жордан Верету центира от корнер, а в наказателното поле резервата Жиго засече, само че не съумя да се разпише. Усилията на домакините обаче не останаха невъзнаградени. Двете по-дълги прекъсвания на играта поради промените бяха регистрирани от съдийския екип и в края на полувремето бе оповестено продължение от цели седем минути. Тогава Марсилия се възползва и поведе в резултата. Армин Арит извърши бързо ъглов удар, пусна топката към Верету, който центрира в наказателното поле и там най-съобразителен се оказа бранителят Мбемба, който се извиси над всички и означи за 1:0. 

В оставащите минути “шпорите ” пробваха да върнат попадението, само че стражът на домакините Пау Лопес беше хладнокръвен в седмата минута от добавеното време, когато избави удар на Хари Кейн. Така лондончани се отдръпнаха с закъснение от един гол. Паралелно в другия мач от група “D ” Спортинг (Лисабон) водеше на Айнтрахт (Франкфурт) с 1:0, а при подобен свършек на двете срещи Тотнъм щеше да е навън от 1/8-финалите.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР