Тотнъм изтегли заем в размер на 175 милиона паунда от

...
Тотнъм изтегли заем в размер на 175 милиона паунда от
Коментари Харесай

Тотнъм изтегли заем от 175 млн. паунда

Тотнъм изтегли заем в размер на 175 милиона паунда от Bank of England. По този метод в клуба се надяват по-лесно да се оправят с финансовата рецесия, която ги сполетя поради пондемията от ковид.

Както е известно, по време на пандемията множеството клубове по света пострадаха съществено поради неналичието на доходи от билети, каквито няма да има даже и след подновяването на шампионатите, тъй като мачовете ще се играят пред празни трибуни.  Само един нов случай на ковид във Висшата лига, той е от Тотнъм

От Тотнъм са решили да се възползват от политиката на английското държавно управление за справяне с рецесията. Лондончани са се възползвали от правото да изтеглят негарантиран заем при рента от единствено 0,5 %.

В клуба са пресметнали, че финансовите загуби по време на рецесията може да надвишават 200 милиона паунда до лятото на 2021 година  Моуриньо: Няма да харчим реки от пари

" Казах на 18 март, че през всичките ми 20 години в клуба имаше доста огромни трудности, само че нито едно не беше от този мащаб. Трябва да бърнем феновете на стадиона по безвреден метод, съобразявайки се с ограниченията за сигурност на държавното управление и здравните управляващи ", съобщи президентът на лондончани Даниел Леви.

Стадионът на Тотнъм в Северен Лондон, чието изграждане струваше над един милиард лири, беше предопределен да одобри разнообразни спортни събития, в това число мачове по бокс и американски футбол.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР