Тоталната щета за глобалната икономика от разпространението на новия коронавирус

...
Тоталната щета за глобалната икономика от разпространението на новия коронавирус
Коментари Харесай

Прогнозират $5,5 трлн. щети за световната икономика

Тоталната вреда за световната стопанска система от разпространяването на новия ковид ще бъде над 5 трилиона $ за две години, сочат експертни оценки на “Блумбърг ”.

Агенцията отбелязва, че „ светът навлиза в най-дълбоката криза в спокойно време след 30-те години на предишния век в светлината на обстоятелството, че заради вируса управляващите подредиха на частния бизнес да спре да работи, а хората да останат вкъщи “.

“Въпреки че се чака рецесията да бъде краткотрайна, ще отнеме време стопанските системи на страните да наваксат ”, се споделя в публикацията.

Изданието дава мнението на основния икономист на банковата компания Citigroup Катерин Ман. Тя счита, че вредите от световната стопанска система ще надвишават 5 трилиона $.

Експертите на Bank JPMorgan Chase правят оценка този индикатор на 5,5 трилиона $. Те означават, че в развитите страни ще има икономическа криза, сравнима с тази, която се е състояла през 2008-2009 и 1974-1975 година

Специалистите на американската банка Morgan Stanley имат вяра, че в развитите страни знаците за Брутният вътрешен продукт ще се върнат към равнището преди рецесията едвам през третото тримесечие на 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР