Тотална кадрова метла в администрацията обеща президентът Румен Радев, ако

...
Тотална кадрова метла в администрацията обеща президентът Румен Радев, ако
Коментари Харесай

Президентът се закани: Има ли служебен кабинет, всички чиновници вън!

Тотална кадрова метла в администрацията даде обещание президентът Румен Радев, в случай че му се наложи още веднъж да образува длъжностен кабинет. Повод бяха изявления, че Митьо Очите и задържаният с него бургаски общинар и предприемач Бенчо Бенчев са се облажили по време на служебното държавно управление на Огнян Герджиков с контракти за защита на митнически обекти в Бургас.

„ Оказа се, че на процедура договорите са написани от назначени от ГЕРБ служители, които са останали по местата им. Помните какъв писък се надигна, че служебният кабинет кадрувал. Сега излиза, че прегрешението му е, че не е правил тъкмо това. Изводът е явен – идващият път всички вън! “, отсече във Варна президентът и окачестви акцията за свързването му с Митьо Очите като нагла. Държавният глава бе безапелационен, че няма нищо общо и с Бенчев.

„Направена е публична инспекция и този човек в никакъв случай не е бил в предизборния ми щаб. Не го познавам, не съм му ходил на гости“, посочи Радев.
?  20180812_085852  20180812_090300
Властта работи мудно и нерационално във връзка с модернизацията на флота и въоръжените сили, съобщи във Варна президентът Румен Радев, който взе участие в церемонията във връзка 139-годишнината от основаването на Военноморските сили.

„Ако и тази година се повтори сюжетът от предходната – гръмки обещания, заделяне на бюджет и след това блокиране на плановете, ще се удостовери тезата, че в действителност модернизацията е доблестен претекст, с цел да се задели бюджет и след това да се трансформира в остатък, който да се похарчи по неразбираеми механизми и критерии“, сподели президентът. Той похвали преподавателите и управлението на Висшето военноморско учебно заведение „Никола Вапцаров“, че приготвят експерти на международно равнище и персонално връчи първите офицерски пагони на отличника на випуск „Ботевски“ – курсант-мичман Николай Генов.

„Значението на Черноморския район, в който се преплитат разностранни ползи, пораства. Растат и условията към Военноморски сили, по тази причина и упованията към Вас са огромни. Ще би трябвало да решавате комплицирани задания с остаряла техника и при остра кадрова рецесия, само че и да внедрите новото съоръжение, което Военноморски сили заслужава. Носете пагоните си с чест и достолепие!“, поздрави курсантите Румен Радев.

След церемонията той акцентира, че чака от държавното управление ясно заложени параметри на връзките ни с Македония. „Недопустимо е за мен евроатлантическата вероятност на Македония да става за сметка на българската история, еднаквост и суверенитет“, отсече Радев във връзка абсурда с изказването на Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание било македонско, последвано от опрощение във фейсбук.

„Това не е опрощение, а българското държавното управление не реагира по този начин, както трябваше“, добави Радев, който посочи, че клаузите от контракта за добросъседство би трябвало да се допълват в преговорния развой на Македония с Европейски Съюз. На финала на визитата си на Морска гара президентът откри с военна гала паметна плоча, отдаваща респект към повдига на българските моряци, избавили хиляди еврейски бежанци в годините на Холокоста. С кораби по море към Обетованата земя наши екипажи са превозили над 10 500 души, оповестиха основателите от ОЕБ „Шалом“-Варна.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР