Тотална чистка върви в ДАНС. От началото на този месец

...
Тотална чистка върви в ДАНС. От началото на този месец
Коментари Харесай

Чистка в ДАНС, гонят неудобните

Тотална чистка върви в ДАНС. От началото на този месец са махнати 80 чиновници, за които се твърди, че по един или различен метод са неуместни на статуквото. За това оповестява " Фрогнюз ".

Според информацията " метлата " е предходна през разнообразни равнища в йерархията. Сред уволнените има както хора на управителни постове, по този начин и такива, които са на по-ниски позиции. Към нарочените за „ врагове “ чиновници се ползват няколко типичен хватки за разбиране да освободят местата. Под претекст, че се вършат вътрешни преструктурирания, се водят диалози, на които се оферират неприемливи разновидности. Един от тях е пренасяне в отдалечени дирекции, да речем. На началници пък сякаш се дава вид да слязат на най-ниското равнище. Трети се пропагандират непосредствено да се пенсионират без доста приказки.

Любопитното е, че на мушката за пречистване са попаднали сътрудници от ДАНС, които или задават доста неуместни въпроси на управлението, или пък са изразявали противоречие с предоставените им задания. Има и такива, против които са били инициирани доноси. Не е загадка, че донесенията против сътрудници мощно се толерира в ДАНС и това директно въздейства върху професионалната оценка и скоростта на издигане в кариерата.

Някои от уволнените чиновници са били свързани с митингите. Един от водачите на антиправителствените демонстрации Арман Бабикян осведоми протестиращите от трибуната, че ДАНС ги наблюдават. Коментира се, че измежду хората на площада се пускат сътрудници на родното ФБР, които да слухтят и да донасят за настроенията. Отделно от това по отношение на знаковите лица на митинга се ползват СРС-та-подслушване и следене.

В края на предходната година ДАНС импровизирано се е снабди с ново име. Самите чиновници започнаха да я назовават „ Модна организация “ поради всеобщите назначения на манекенки и любовници на хора от властта.

Бившият шеф на правната дирекция в ДАНС Ангел Риджаков разкри в изявление преди време: „ ДАНС се управлява от модела „ КОЙ “, няма значение дали е Лазаров или някой различен. Агенцията се употребява като бухалка за неуместните хора. Това е истината. Хората са депресирани и демотивирани. Никой не смее да се обади, тъй като си пази хляба “.

В ДАНС са правени няколко подред чистки, като най-голямата бе по времето, когато ведомството се ръководеше от Владимир Писанчев, в този момент консул в Гърция. Всички се свързват с политически напън и пречистване. Любопитното е, че уволнените, които се осмелиха да заведат каузи в съда против ДАНС, ги завоюваха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР