Тотал Е&П България Б.В. и партньорите й в проекта Хан

...
Тотал Е&П България Б.В. и партньорите й в проекта Хан
Коментари Харесай

Тотал Е&П България отново инвестира в научноизследователска дейност в български университети

Тотал Е&П България Б.В. и сътрудниците й в плана „ Хан Аспарух “ – ОМВ Офшор България ГмбХ и Репсол България Б.В., обезпечават финансиране на три университета, с цел да поддържат за следващ път самодейностите им, ориентирани към образованието на български експерти в нефто-газовата индустрия, както и други научноизследователски действия в Черно море. Софийският университет „ Св. Климент Охридски “, Минно-геоложкият университет „ Св. Иван Рилски “ и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ имаха опция да вземат участие в конкурс, разгласен по-рано тази година, и да аплайват за подкрепяне на свои планове. Предложенията бяха прегледани и оценени от експерти на Тотал Е&П България. Избрани три плана, които ще получат финансиране в размер от общо над 70 000 евро.

Първото утвърдено предложение е създадено взаимно от Софийския университет и Минно-геоложкия университет и е ориентирано към проучването на геоложките пластове на устието на река Камчия. Проектът ще подкрепи студентите в образованието им, като усъвършенства практическите им умения.

Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна също ще получи финансиране за основаването на център за отдалечено наблюдаване на нефтени разливи, който ще способства за опазването на Черноморското крайбрежие.

Третият отличен план е реновиране на химическа лаборатория в Геолого-географския факултет на Софийския университет, което ще обезпечи по-добри условия за образование на студентите, както и за провеждането на научноизследователска активност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР