Total Chaos - конференцията за триизмерна компютърна графика, която се

...
Total Chaos - конференцията за триизмерна компютърна графика, която се
Коментари Харесай

Конференцията Total Chaos събира в София лектори от глобални бизнес гиганти

Total Chaos - конференцията за триизмерна компютърна графика, която се провежда от българската софтуерна компания Chaos Group за втора поредна – ще събере в София представители на световните бизнес колоси VOLVO, Гугъл, Porsche, Немският проучвателен институт за AI, NVIDIA, Intel, Pixar, Zaha Hadid Architects. Събитието ще се организира сред 16 и 18 май, като в него ще вземат присъединяване над 1000 посетители, а над 60 интернационалните лектори ще опишат за ролята на визуализациите в актуалния свят и по какъв начин те способстват за триумф на бизнес начинанията.

Един от лекторите, които идват по покана на Chaos Group, e Антони Христов – българинът, който в продължение на години е арт шеф в компанията на Walt Disney – Pixar. Зад неговия триумф седят филми като Finding Nemo, Wall-E, Incredibles 2, Cars и други Той ще опише за работата си през последните 18 години в Съединени американски щати и за какво след тези триумфи се завръща в България, с цел да съобщи скъпия си опит на младите експерти у нас.



Но каква е ролята на 3D визуализацията в другите промишлености и тяхното бъдеще?

Архитектура

Отговорът на този въпрос ще дадат двама от водещите дизайнери в архитектурното бюро, което няма потребност от показване – Zaha Hadid Architects. “Ще влезем зад кулисите на нашата работа – от дребни съоръжения до зашеметяващи планове “, споделят Хосе Пареха Гомез и Марко Маргета. Други представители на този отрасъл са Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler.

Визуални резултати

Световноизвестни студиа за образни резултати ще обсъдят най-новите технологии, залегнали в продукции като Captain Marvel. Студиото на Nu Boyana за резултати – Nu Boyana FX and Worldwide FX - ще разкрият детайлности към работата си по касовия филм Hellboy, сниман у нас.

Именно зад специфичните резултати на доста от холивудските продукции стоят домакините от Chaos Group посредством своята технология V-Ray, която стои в основата на създаването на доста облици във филми като Daredevil, Game of Thrones, Black Panther, Avatar, 300, Avengers и още над 300 продукции. Освен в киното, за което имат отличие от Академията за кино изкуства и науки " Оскар ", V-Ray оказва помощ на голям брой компании в браншове като архитектура, интериорен дизайн, автомобилостроене, игри, продуктов дизайн и други.

Реклама

Лий Карлтън, представляващ едно от най-известните студиа за реклама Mеthod Studios, ще опише за провокациите в 3D сканирането на човешки облик – в тази ситуация преди малко проходило дете, чийто цифров облик след това се употребява за реклама. Йоанна Иванова от INK пък ще показа своя опит в основаването на реклами за клиенти като Audi, Honda и Aston Martin.

Продуктов дизайн

Ян Кокол, дизайнер в най-големия международен производител на кристали Swarovski, ще показа новаторски plug-in, който сплотява няколко софтуера, с цел да подкрепи дизайна на бижута. OTTO – една от най-големите компании за електронна търговия в Европа, ще показва по какъв начин компанията трансформира изцяло своя онлайн азбучник, употребявайки 3D технологии за визуализация.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР