Тошко Йорданов се бил успал, не знаел последните събития. БСП

...
Тошко Йорданов се бил успал, не знаел последните събития. БСП
Коментари Харесай

Продължаваме с проблемите: ПП обвиниха ИТН, че в стаята измъчват новия отлюспен, той си тръгна

Тошко Йорданов се бил успал, не знаел последните събития. Българска социалистическа партия и Демократична България не пазарували, водели си „ другарски диалози “
Депутати от „ Продължаваме Промяната “ застанаха пред стаята на „ ИТН “ в символ на поддръжка за следващия разколник от партията на Слави Трифонов – Кирил Симеонов, който в този миг разговаряше вътре с ръководителя на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

На влизане самият Йорданов беше сбит – нищо не знаел, тъй като се успал.

„ Застанахме тук безмълвно в поддръжка на народния представител Кирил Симеонов, който сега е в стаята на ПГ на Има Такъв Народ и единствено може да си представяме какво се случва с него, откакто той съобщи своята воля да не взе участие в гласувания в поддръжка на системата, изтъквам неговите думи от парламентарната естрада “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът Антон Тонев от Политическа партия.

Той уточни, че не знае какви са претекстовете на Симеонов да напусне партията на Слави Трифонов.

„ Мога единствено да допускам какво се случва с него сега и по какъв начин неговите сътрудници се пробват да му повлияят той да се откаже от обществено декларираното си предпочитание и от обществено декларираната си свободна воля “, разяснява Тонев.

„ Ние отправихме зов към безусловно всички депутати от всички парламентарно показани групи да поддържат вота на народа подобен, какъвто бе даден на последните постоянни парламентарни избори, а точно за промяна на системата “, акцентира депутатът от Политическа партия.

Той сподели, че с сътрудниците си ще останат пред стаята безмълвно известно време, с цел да заявяват поддръжката за това народните представители да имат право да показват своята свободна воля без да бъдат унизени и измъчвани за това.

 Той не знаеше и не можел да каже за срещи на Кирил Петков с депутати.

„ Искам да поздравя Кирил Симеонов за това, че реши да извършва програмата на Има Такъв Народ, а не повелята на индивида от малкия екран. Решението на Кирил Симеонов освен не е изненада и освен го поддържам, само че чакам и други негови сътрудници да се причислят “, съобщи Владислав Панев от „ Демократична България “.

По думите му се водели „ другарски диалози “ с депутати, които да поддържат държавното управление.

„ В българския парламент рядко се чувани толкоз прочувствени думи, колкото сподели Кирил Симеонов. За мен това е артикул на откровено разкайване за това, че той е дал своя вот дружно с най-мрачните партии на статуквото, на близкото минало, което всички помним. Мога да го разясня единствено като постъпка на един заслужен и почтен човек. Аз в действителност се трогнах от неговата тирада “, беше коментарът ва Александър Симов от Българска социалистическа партия.

След диалога със Симеонов, той си потегли от Народното събрание, а Тошко Йорданов отхвърли спекулациите, че партията им се разпада.

„ Първо – нашата група си остава постоянна. Ние сме Има Такъв Народ и сме такива, каквито сме. Второ – това, което направи през днешния ден Кирил е негово право. Той си остава наш другар без значение какво реши да прави след днешното му изказване. Така го е усетил, по този начин го е почувствал, само че си остава наш другар без значение какво реши да прави “, съобщи още Тошко Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР