Тошко Тодоров - Машора попадна в затвора, докато опитва да

...
Тошко Тодоров - Машора попадна в затвора, докато опитва да
Коментари Харесай

Мъж попадна в затвора докато бяга от потопа

Тошко Тодоров - Машора попадна в пандиза, до момента в който пробва да избави фамилията си от потопа, споделя БТВ. 

Мъжът беше арестуван с искане за екстрадиция, макар че бе оневинен от български съд. Отишъл да оказва помощ при потопа в Карловското село Столетово, само че се озовал зад решетките. 

Абсурдът е заради документален пропуск. Три години Тошко Тодоров пробва да потвърди, че няма отношение към дело, заведено против него в Гърция. 

" Продадох един кемпер преди 3 години и бях арестуван година по-късно. Тия момчета, които купиха микробуса, са возили мигранти в Гърция с него, за което аз нито знам, нито нещо общо имам. Не ги познавам. "

Българският съд го оневинява предходната година. 

" Изкарах 21 дни в централния затвор в Пловдив, от там 20 дни домакински арест, и сега драмата се повтаря. Тръгнах да се прибирам с внучето ми на 5 години, с жена ми, смъкнаха ги и чакаха 10 часа на автомагистралата. Между Китен и Лозенец бях арестуван. В Царево - 24 часа, от там в затвора централния в Бургас. 

Мъжът потегля от морето поради наводненото му село Столетово, и прилежащото Каравелово, където къщата на щерка му Стефани е напълно залята от потопа и на втория етаж бяха блокирани възрастните й родственици. 

" Останахме сами с детето. Добре, че са другари, познати, и пристигнаха и ни приютиха. Не е обикновено, няма никаква сигурност. " - споделя брачната половинка на пострадалия. 
Оказва се, че Тодоров продължава да стои в системата за интернационално търсене, макар оправдателната присъда. 

" Нямам право да се движа в личната си страна " - споделя той.

Върховната касационна прокуратура е трябвало да го смъкна от листата за интернационално търсене, оповестява Министерство на вътрешните работи. Сега е формирано ново дело за екстрадицията му, което ще се гледа в петък, само че няма гаранция, че няма още веднъж да е арестуван. 


 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР