Toshiba е получила 10 оферти за придобиване и излизане от

...
Коментари Харесай

Toshiba може да бъде купена за 22 милиарда долара


Toshiba е получила 10 предложения за придобиване и излизане от борсата
(снимка: Toshiba)

Появиха се нови евентуални купувачи на Toshiba. О коло 22 милиарда $ могат да бъдат платени за придобиване на японската компания, заяви Ройтерс, базирайки се на осведомени със обстановката.

Офертите са общо 10, осем от които включват продажба на японския производител на непублична компания и излизане на Toshiba от борсата. Сред претендентите за покупка е английският капиталов фонд CVC Capital Partners, който и преди този момент насочи предложение за усвояване на компанията.
още по темата
Условията на предлаганите покупко-продажби, в това число финансови, варират доста при другите претенденти, показват източниците на Ройтерс. На фона на появяването в медиите на информация за допустима продажба на Toshiba, акциите на компанията нарастнаха с 6,5% в четвъртък, 23 юни.

Планът за преструктуриране

Toshiba се съгласи да прегледа разновидността за продажба, откакто се отхвърли от огромно преструктуриране. През февруари 2022 година компанията разгласи проект за делене на две структури – Infrastructure Service Co. и Device Co. Първата щеше да дава отговор за инфраструктурните системи и решения, цифровите решения, както и за батериите и чиповете на Kioxia. Device Co., въпреки това, трябваше да развива бранша на силови полупроводници, електронни устройства и предпазване, твърди дискове с огромен потенциал и аналогови интегрални схеми.

Преструктурирането беше планувано да се реализира през втората половина на фискалната 2023 година Toshiba се надяваше, че с този ход ще може да реализира резистентен напредък на облагите и да усили цената за акционерите.

Структурата сега

В момента Toshiba има седем съществени подразделения, в това число инфраструктура, която се занимава със системи за публичен превоз, водоснабдяване, канализация и асансьори. Енергийното поделение на конгломерата е профилирано в построяването на топло- и атомни електроцентрали, а подразделението по електроника дава отговор за производството на твърди дискове и полупроводникови артикули.

Защо бе анулирано разделянето

Но разделянето на Toshiba беше анулирано. През март 2022 година Effissimo Capital Management, един от най-големите акционери на Toshiba, съобщи, че ще продаде каузи си в Toshiba на капиталовата компания Bain Capital, в случай че тя направи публично предложение. Тогава Bain Capital заяви, че към момента не са взети дефинитивни решения, макар че Nikkei разкри проектите на компанията да се слее с японски капиталови фондове за взаимно изкупуване на Toshiba.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР