Торонто. Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с представители на българската

...
Торонто. Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с представители на българската
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с представители на българската общност в Канада

Торонто. Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с представители на българската общественост в Торонто в македоно-българския източноправославен катедрален храм „ Св. св. Кирил и Методий ”. Това оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет .
Основната тематика, която се открои при диалозите с нашите сънародници, е развиването на България и какви са опциите за реализация у нас. Вицепремиерът акцентира, че стопанската система на страната ни е постоянна с прогресивен тренд, като даде образец с индикаторите за повишаване на вложенията, предвидимата данъчна политика и откриването на нови добре платени работни места. „ Ние имаме потребност и от нашите сънародници зад граница, желаеме те да се завърнат и държавното управление се стреми да сътвори положителни условия това да се случи “, означи заместител министър-председателят по икономическа и демографска политика пред българите в Канада. Тя акцентира, че насъбраният им опит и подготовка ще дадат мощен подтик на българския бизнес, който има потребност от качествени експерти.
По-рано денем вицепремиерът Николова посети българската източноправославна черква „ Св. Иван Рилски ” в Ниагара Фолс. Храмът е учреден през 60-те години на предишния век от български политически емигранти в Канада и група кримски българи, репресирани от руския режим. Вицепремиерът даде на църковното настоятелство детски библии на роден език, а на двата храма подари напрестолни кръстове от България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР