Торонто. Ще работя активно за популяризирането на българските стоки и

...
Торонто. Ще работя активно за популяризирането на българските стоки и
Коментари Харесай

Зам.-министър Георг Георгиев: Ще работя активно за популяризирането на българските стоки и услуги в Канада

Торонто. Ще работя интензивно за популяризирането на българските артикули и услуги в Канада. Приоритет за нас е да увеличим двустранния търговски стокообмен във всички области от съвместен интерес. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев пред управлението на Канадско-българската бизнес мрежа (Canada-Bulgaria Business Network - CBBN), с които се срещна в Торонто на 3 декември. Той е на работно посещаване в Канада, което ще продължи до 6 декември. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи .
Пред представителите на бизнеса заместник-министър Георгиев съобщи, че в икономическата сфера съществува забележителен неизползван капацитет, който би трябвало да бъде осъществен. В рамките на срещата той пое ангажимент да работи за организирането на годишно ревю на български артикули и услуги в Канада по образеца на българо-канадския бизнес конгрес " Защо Канада? ", който се организира през ноември в София.
„ Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Канада основава нова, по-благоприятна политическа, правна и икономическа рамка за задълбочаване на съдействието сред Брюксел и Отава, само че разкрива и доста нови благоприятни условия в двустранен проект, от които би трябвало да се възползваме оптимално “, акцентира Георг Георгиев пред представителите на бизнеса. Според него с изключение на опциите на СЕТА, с цел да се насърчи износът на българска продукция в Канада е належащо да се изградят и работещи платформи за популяризирането й.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР