Торонто. Сега повече от всякога е важно украинското ръководство да

...
Торонто. Сега повече от всякога е важно украинското ръководство да
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова: Сега повече от всякога е важно Украйна да продължи с реформите

Торонто. „ Сега повече от всеки път е значимо украинското управление да успее да реализира повече промени, изключително в сферите на правораздаването, правовата страна и битката с корупцията “. Това съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на интернационалната конференция по процеса на промените в Украйна, оповестиха от държавната осведомителна работа . Тази година третото издание на форума се организира в град Торонто в наличието на канадския министър председател Джъстин Трюдо и украинския президент Володимир Зеленски.
Българският вицепремиер означи, че декларираните от президента Зеленски планове за опазване на европейския и евроатлантически курс на развиване е обещаващ симптом, че Украйна ще продължи по пътя на промените. Тя акцентира, че това би трябвало да се случи при ценене на ползите на всички пластове на обществото, в това число националните малцинства.
В рамките на конференцията вицепремиерът Николова организира диалози с украинския си сътрудник и министър на икономическото развиване и търговията Степан Кубив. Двамата направиха обстоен обзор на оперативния двустранен разговор във значими области, измежду които туризъм, инфраструктура, увеличение на комерсиалния продан, поощряване на взаимоотношението във водещи сфери като високите технологии, научноизследователската активност и взаимни галактически разработки. Те разискаха и развиването на районното съдействие и основната роля на Черноморския район за усвояването на нови пазари за българските и украинските артикули.
По-късно вицепремиерът Николова се срещна и с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, с който дискутираха обичайно положителните връзки сред двете страни. Акцент в диалозите им бяха икономическите връзки и общите позиции, подкрепящи процеса на присъединение на Западните балкани към Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР