Торонто Мейпъл Лийфс победи Лос Анджелис Кингс с 5:0 в

...
Торонто Мейпъл Лийфс победи Лос Анджелис Кингс с 5:0 в
Коментари Харесай

ОБЗОР: Мич Марнър продължи рекордната си серия при разгром на Торонто

Торонто Мейпъл Лийфс победи Лос Анджелис Кингс с 5:0 в постоянния сезон на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), а Мич Марнър се разписа във втората третина и направи нов клубен връх за 13-кратните първенци с точки в 21 следващи мача.

Марнър вкара четвъртата шайба във вратата на Кингс и записа 11-и гол за сезона. Той е едвам десетият хокеист в последните 35 години, който е в серия от 21 или повече мача с точки. В тази поредност дясното крило от Канада има 10 попадения и 16 асистенции.

Остин Матюс, Пиер Енгвал, Давид Кампф и Уилям Нюландер също бяха точни за Лийфс, а Иля Самсонов направи 29 спасявания за първия си шътаут с тима и седми в кариерата. Така Торонто завоюва седми мач от последните си осем и остана на три точки зад водача в Атлантическата дивизия Бостън Брюинс.

Лос Анджелис пък е трети в Тихоокеанската дивизия със седем точки зад Вегас Голдън Найтс, откакто загуби за седми път в последните си 10 дуела.

Брейдън Пойнт вкара два гола и Тампа Бей стигна до три попадения в последната третина за победа с 5:2 против Нешвил Предатърс.
Пойнт повиши на 3:2 с втората си шайба за вечерта, откакто бе прецизен при обстановка двама на един. Така той записа четвърти мач с по две попадения от началото на сезона в НХЛ и трети в последните си седем появи в състава на Лайтнинг.

Ник Пол, Брендън Хагел и Кори Пери също бяха точни за Тампа Бей, а Брайън Елиът отрази 34 удара. Капитанът Стивън Стамкос пък продължи серията си от точки в 12-и следващ мач с две асистенции.

Нешвил, който е с баланс 7-2-1 в последните 10 мача, стигна до голове посредством Марк Янковски и Александър Кериър.

Тайлър Сегин вкара 29 секунди преди края на продължението и Далас Старс победи Отава Сенатърс с 4:3, заобикаляйки от първа серия от три провали от началото на постоянния сезон.

Нилс Лундквист изравни 5:06 минути преди края на третата част, а Миро Хейсканен се разписа два пъти в първата третина. Дерик Брасар, Томас Чабот и Травис Хамоник бяха точни за Сенатърс.

Крис Тиърни вкара първия си гол за сезона и Флорида Пантърс стигна до четири попадения във втората третина за победа с 5:1 против Детройт Ред Уингс. Мат Кирстед пък записа първото си попадение  за Флорида като цяло, откакто той и Тиърни бяха включени тази седмица от тима от Американската хокейна лига (АХЛ) Шарлът.

Еету Луостаринен, Джош Mехюра и Матю Ткачук вкараха останалите голове за тима на Флорида, който е с точка зад Ред Уингс и на пето място в Атлантическата дивизия. Джонатан Бергрен записа единственото попадение за Детройт.

Пиер-Люк Дюбоа означи два гола и направи асистенция, а Конър Хелебюк избави 29 удара при победа на Уинипег Джетс с 4:2 против Сейнт Луис Блус. Кайл Конър, Блейк Уийлър и Коул Перфети също бяха точни за Джетс, които са с три следващи победи и са спечелили седем от последните осем мача.

Робърт Томас и Джош Лейво бяха точни за Блус, които изгубиха за пети път в последните си шест мача.

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Тампа Бей - Нешвил - 5:2

Торонто - Лос Анджелис - 5:0

Флорида - Детройт - 5:1

Сейнт Луис - Уинипег - 2:5

Далас - Отава - 4:3

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 43 точки, Торонто 40, Тампа Бей 33
Столична дивизия: Ню Джърси 43, Каролина 34, Питсбърг и Ню Йорк Айлъндърс по 32

Западна конференция
Централна дивизия: Уинипег и Далас по 35, Минесота 28, Колорадо 27
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 39, Сиатъл 33, Лос Анджелис 32.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР