Торонто Блу Джейс ще почете паметта на Рой Халадей, като

...
Торонто Блу Джейс ще почете паметта на Рой Халадей, като
Коментари Харесай

В памет на Док: Торонто вади от употреба №32

Торонто Блу Джейс ще уважи паметта на Рой Халадей, като извади от приложимост фланелката с №32 за началото на сезон 2018 в МЛБ. Клубната легенда почина на 40-годишна възраст в самолетна злополука с персоналния си хидроплан предишния ноември. Церемонията в негова чест ще се организира на 29 март преди мача на откриването против Ню Йорк Янкис на ст. " Роджърс Сентър ".

" Чрез своите полезности, горделивост, работна нравственос и неизменност Рой въплъщаваше смисъла да бъдеш " синя сойка " – разгласи президентът на Торонто Марк Шапиро. – Неговият завет е явен и надалеч надвишава номера на гърба му или достиженията му на полето, служейки като ослепителен образец за това по какъв начин да живееш пълностоен живот и да влияеш позитивно на другите. "

Join us Opening Day, as we pay tribute to the late Roy Halladay and retire his uniform number.

In Doc's honour, we will wear a commemorative No. 32 patch on our jerseys for the 2018 season. #DocForever pic.twitter.com/yHD3HpY3dB
— Toronto Blue Jays (@BlueJays) 12 февруари 2018 година
Номерът на Док ще стане едвам вторият в историята на Блу Джейс, който не се употребява в тима, след №12 на члена на Залата на славата Роберто Аломар. От клуба оповестиха, че този сезон всеки от играчите ще носи на формалната униформа нашивка с №32 в памет на някогашния питчер.

Халадей прекара първите си 12 сезона в Мейджър лийг като състезател на Торонто (1998-2009) и със своите 148 победи заема второ място в клубната класация след рекордьора Дейв Стийб (175). Пикът му в канадския отбор бе през 2003 година, когато реализира баланс 22-3 с 3,25 ERA и завоюва " Сай Йънг " в Американската лига. Рой довърши кариерата си по популярен метод във Филаделфия Филис (2010-2013), където носеше екип с №34.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР