Тормозът е заради работата ми, но този път обект е

...
Тормозът е заради работата ми, но този път обект е
Коментари Харесай

Заплахи за журналиста Николай Стайков и децата му заради разследването с бизнесмена Златанов

" Тормозът е поради работата ми, само че този път обект е и фамилията ми ". Това съобщи проверяващият публицист Николай Стайков. Първоначално не е приел позвъняванията на съществено, само че една нощ, когато потърсили и децата му и открил, че къщата на родителите му е маркирана, съществено се тормозил.
" Знаем ви кои сте, знаем и къде са децата ви през почивните дни ", цитира Стайков пред bTV една от телефонните закани.

Разследващият публицист и съосновател на Антикорупционния фонд Николай Стайков е жертва на продължаващ телефонен тормоз с позвънявания на погребални тематики. Опитите за заплашване и вандализъм против него най-вероятно са заради настоящото следствие на журналиста.

Последната работа на проверяващия публицист се концентрира върху предприемачът Илия Златанов, някогашният следовател Петър Петров и брачната половинка му Любена Петрова, основната роля е на прокуратурата, намесва се и името на депутата Делян Пеевски.

Стайков разказва Илия Златанов като един човей, който е прибегнал до услугата " пазаруване на въздействие в прокуратурата”, с цел да реши един доста сериозен юридически спор. " Той се е съгласил да си реши казуса по втория метод, може би тъй като е бил уверен, че в системата на правораздаването в България той е единственият вероятен. От човек на човек той е стигнал до някогашния началник на столичното разследване ", споделя още той.

Втората част от следствието ще бъде представане през идната седмица, В нея ще бъде показана цялата смс връзка на Златанов, в която " има ангажименти, срещи, детайлности. В известията се загатват министри, следователи, като цяло много забавни хора, уточни той.

" Разбира се, не можем да потвърдим неща казани на 4 очи без очевидци, само че те мълчат. "

Стаков заяви, че във вторник е поканен в прокуратурата да дава показания, само че упованията му не са високи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР