Тормоз, куриоз или обикновено доказателство за несъстоятелността на МВР у

...
Тормоз, куриоз или обикновено доказателство за несъстоятелността на МВР у
Коментари Харесай

Как здравен медиатор се оказа национално издирван без да разбере

Тормоз, куриоз или нормално доказателство за несъстоятелността на Министерство на вътрешните работи у нас – мъчно е да се даде определение на историята на Иван Димитров. Здравният посредник от община Твърдица се оказа разгласен за национално търсене поради дело, по което е свидетел… само че това по никакъв метод не му попречи да пътува на гурбет в чужбина и дори да си извади нови персонални документи – без в никой миг някой да му каже, че е издирван. Когато въпреки всичко управляващите се сещат за него, той е третиран като престъпник.

В студиото на „ 120 минути” той описа, че на 6 май м.г. се записал с жена си в организация за работа в чужбина, която по-късно се оказала разследвана. През юли с различен медиатор отпътували в Германия, където работили 5 месеца, с цел да се върнат през декември. Димитров незабавно след връщането си подал документи за нова персонална карта в МВР-Сливен, тъй като бил изгубил остарялата в Германия. Издали му я.
Полицията търси четири месеца млад мъж, той не подозира Иван Димитров е общински чиновник и има непрекъснат адрес
Със статута си на дезертьор се срещнал чак в този момент – на 18 юни подал в КАТ документи за професионалната си брошура. Казали му да изчака 20 минути, след което пристигнала патрулка и го арестували. „ Питаха ме за какво съм търсен. Искаха да давам пояснение, все едно съм някакъв престъпник”, описа Иван.

Той спомага на полицията, която проверява първия му трудов медиатор.
Мъжът, който не знае, че е търсен, остава в листата на Министерство на вътрешните работи до идната седмица След репортажа на bTV стартира процедура за анулация на издирването, само че тя ще отнеме няколко дни
„ Аз съм публично дейна персона, работя в кметството. Било е доста елементарно да бъда открит, в случай че те са желали да ме намерят, не е имало никакъв казуса. Те са имали време да схванат дали аз съм се прибрал и да ми изпратят призовка”, разяснява той.

Иван към момента не е снет от листата на търсените. Всяка полицейска инспекция може да му докара нови неприятности и писане на пояснения в районното.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР