Тормоз е, ако не се опитат да погледнат на него

...
Тормоз е, ако не се опитат да погледнат на него
Коментари Харесай

Детският инат – трикове и техники за справяне с инатливото дете

Тормоз е, в случай че не се опитат да погледнат на него позитивно – като на метод синът или щерка им да покаже независимо мислене и отстояване на мнение


Трябва да сте изкусни балансьори, с цел да научите инатливото дете хем да е без значение, хем да не си фантазира, че може да върти света на пръста си.

Необходимо е на първо място да си дадете сметка, че инатът е част от неговата природа. Вероятно мъчно ще го изкорените, по-добре го използвайте.

Инатливото дете желае да управлява, да бъде водач. Но водачът сте вие, родителят. Не си коства да хабите сили в битка за власт. Когато се пробвате да покажете на детето, че сте по-силните, на нищо не го учите. Вместо да прибягвате до словесни борби или по-лошо – до пърпорене, постъпете хитро и използвайте непреки способи на влияние.

Създавайте му заблуда за избор. Не му заповядвайте, а му поднесете разновидности, които водят към една и съща цел. Не казвайте да вземем за пример, че би трябвало да излезе с яке, тъй като на открито е хладно, а го попитайте дали желае яке с качулка или без.

Когато хлапето упорства и не желае да се споразумеете, провокирайте го да приказва и слушайте.

Докато споделя, то последователно стартира да показва възприятието си на беззащитност и да ви демонстрира, че му е мъчно. Колкото и инатливо да е, то си е дете. И когато изпитва мощни негативни страсти като яд и отчаяние, че не се съгласявате с него, не знае по какъв начин да се оправи с тях. Нуждае се от помощ и образование по какъв начин съответно да показва разнообразните страсти, вместо да се заинатява.

При инатливо по темперамент дете не злоупотребявайте с „ не “. Когато крещите “ Не! “ за всяка дреболия, то престава да ви слуша. По-често използвайте позитивни изказвания и при всеки подобаващ случай го хвалете. Това ще ускорява привързаността му към вас и ще го подтиква към съгласие. Ако се инати, задайте му поредност от въпроси, на които да отговори утвърдително. Три следващи „ да “ ще ви оказват помощ да сломите съпротивата му, а то ще се почувства чуто и разбрано.

Пазете успокоение, не повишавайте звук. Не може да очаквате от детето положително държание, в случай че не му давате образец.

Не бъдете нито прекомерно отстъпчиви, нито прекомерно строги и мъдро балансирайте – по едно и също време да развивате способността му да взима решения и да съблюдава условия.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР