ТОПСПОРТ представя втората част от анализа на сайта fccska.com за

...
ТОПСПОРТ представя втората част от анализа на сайта fccska.com за
Коментари Харесай

ЦСКА - защита от бетон!

ТОПСПОРТ показва втората част от разбора на уеб страницата fccska.com за есенния сезон на ЦСКА. Днес фокусът е върху отбраната на 31-кратния първенец на България.

Тибо Вион - 25 изиграни мача (18 мача за състезание, 1 мач за купата на България, 6 мача за Лига на конференциите); 1846 изиграни минути (1321 минути за състезание, 97 минути за купата на България, 428 минути за Лига на конференциите); 7 асистенции (6 асистенции за състезание, 1 за Лига на конференциите); 7 жълти картона (5 картона за състезание, 2 за Лига на конференциите); 7 изиграни мача в контролни срещи с 458 изиграни минути, 1 гол и 1 асистенция в контролни срещи.

Французинът е универсалният войник на ЦСКА. През този сезон игра като бек и уинг - бек както отдясно, по този начин и отляво, в множеството мачове беше употребен в средата на терена като отбранителен халф, само че в една среща бе и атакуващият ни полузащитник. Поради способността си да играе на всяка позиция, а и неотстъпчивост и борбеност, записа рекордните за полусезона мачове, не е играл единствено в една среща в формалните и една среща в контролните такива. Един от водачите по минути, безспорен отличник по асистенции (голяма част идват от обстоятелството, че е и щатен реализатор на корнери и директен свободни удари), само че и на второ място по жълти картони. Всичко това бе наградено с благодарност от почитатели и подписан нов двугодишен контракт с клуба. Огромно сърце и сила.
 Снимка 593973
Източник:

Иван Турицов - 21 изиграни мача (15 мача за състезание, 1 за купата на България, 5 за Лига на конференциите); 1843 изиграни минути (1217 минути за състезание, 138 минути за купата на България, 488 минути за Лига на конференциите); 3 вкарани гола (2 гола за състезание, 1 гол за Лига на конференциите); 1 вкаран гол от дузпа след продължения за купата на България; 1 асистенция за първенство; 5 жълти картона (3 картона за състезание, 2 за Лига на конференциите); 1 червен картон за първенство; 3 изиграни мача със 181 изиграни минути в контролни срещи.

Един от водачите на отбора, втори капитан. Натрупа много самочувствие, утвърди се в националния състав на България. Играе с доста жар и предпочитание, пробва се да покрива голям периметър на титулярната си позиция като десен бек, от време на време това се отразява с малко повече картони от нужното. След промяната на схемата на игра, записа няколко мача като дясно подложен централен бранител в схемата с трима в отбрана, само че и десен уинг - бек, считаме, че първата позиция му пасна като дялан камък. Заговори се за сериозен интерес от чужбина, само че се надяваме да има още много мачове в аления клуб преди да пробие в странство.
 Снимка 587206
Източник:

Юрген Матей - 20 изиграни мача (14 мача за състезание, 1 мач за купата на България, 5 мача за Лига на конференциите); 1961 изиграни минути (1337 минути за състезание, 138 за купата на България, 486 за Лига на конференциите); 1 гол за Лига на конференциите; 1 вкаран гол от дузпа след продължения за купата на България; 3 асистенции за първенство; 7 жълти картона (4 картона за състезание, 1 за купата на България, 2 за Лига на конференциите); 3 изиграни мача със 158 изиграни минути в контролни срещи.

Капитанът на армейците стартира сезона като дясностоящ централен бранител в скица с четирима в отбрана, след което се показа чудесно и като централно или дясностоящ в скица с трима. Покрива доста от грешките на другите в отбрана с отличното си позициониране. Стабилен в играта с глава както в отбрана, по този начин и в нахлуване. Премина през няколко физически неразположения през полусезона, които се отразиха малко на кондиционната му форма. При Саша Илич се разчита по-малко на диагоналните му извеждащи пасове, само че все пак взе участие точно в изнасянето на топката. И при него се заприказва за интерес от тимове в нидерландското състезание. Един от най-класните ни футболисти и водач в съблекалнята, рекордьор по изиграни минути през полусезона.
 Снимка 587137
Източник:

Християн Петров - 19 изиграни мача (15 мача за състезание, 1 за купата на България, 3 за Лига на конференциите); 1809 изиграни минути (1415 минути в състезание, 97 минути за купата на България, 297 за Лига на конференциите); 2 жълти картона (1 картон за състезание, 1 за Лига на конференциите); 5 изиграни мача с 316 изиграни минути в контролни срещи.

Големият пробив в първия състав на армейците носи името на този млад бранител. След като съумя да дебютира през предишния сезон, през този сръбският експерт му даде огромен късмет и младокът го сграбчи решително. Използван като лявостоящ централен бранител както в скица с четирима в отбрана, по този начин и в тази с трима в отбрана. Последното обаче е като че ли позицията, в която се оправя извънредно добре. Играе доста чисто и точно,позиционира добре, чете играта с разсъдък. Игрите му донесоха място в групата на националния тим на България през септември и ноември, само че не съумя да запише формален дебют. Светъл лъч алена вяра, надяваме се повече млади футболисти да вървят по неговите стъпки.
 Снимка 587209
Източник:

Брадли де Нойер - 17 изиграни мача (12 мача за състезание, 1 за купата на България, 4 за Лига на конференциите); 1532 изиграни минути (1095 минути за състезание, 97 за купата на България, 340 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 1 асистенция за първенство; 6 жълти картона за първенство; 2 червени картона (1 картон за състезание, 1 за Лига на конференциите); 4 изиграни мача с 211 изиграни минути в контролни срещи.

Нидерландецът игра както като ляв бек, по този начин и като ляв уинг - бек. Изигра няколко отлични мача, както и някои, в които не беше на най-хубаво равнище. Вкара един свръхестествен гол носещ победа, само че и в отбрана и в нахлуване може да даде доста повече. Все отново това е неговият първи полусезон и ще имаме доста повече искания в идващите му такива. Изкара няколко лесни жълти и червени картони (цели два), сигурно там би трябвало да се научи да не се поддава толкоз елементарно на провокации.
 Снимка 583133
Източник:

Мено Кох - 16 изиграни мача (9 мача за състезание, 2 за купата на България, 5 за Лига на конференциите); 1168 изиграни минути (520 минути за състезание, 160 за купата на България, 488 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 1 вкаран гол от дузпа след продължения за купата на България; 1 асистенция за Лига на конференциите; 4 жълти картона (2 картона за състезание, 1 за купата на България, 1 за Лига на конференциите); 3 изиграни мача с 202 изиграни минути, 1 асистенция и 1 жълт картон в контролни срещи.

Пореден сезон, в който бе преследван от травми. Стартира като централен бранител в скица с четирима, след което игра и като дясностоящ централен бранител в скица с трима в отбрана. Второто сигурно не е неговата позиция. Няма нужната експедитивност и това води до неточности и картони. Много по-уверен и сигурен е в първия вид и или в сърцето на защитата. Силна игра с глава както в отбрана, по този начин и в нахлуване. Подава добре, може би му би трябвало да изкара малко време без да мисли за травми.
 Снимка 587214
Източник:

Енес Махмутович - 8 изиграни мача (6 мача за състезание, 1 мач за купата на България, 1 мач за Лига на конференциите); 618 изиграни минути (443 минути за състезание, 75 за купата на България, 100 минути за Лига на конференциите); 2 жълти картона (1 картон за първенство; 1 за Лига на конференциите); 4 изиграни мача със 168 изиграни минути в контролни срещи.

Националът на Люксембург пристигна през предишния сезон и не можеше да запише минути тогава. В началото на този полусезон получи няколко шанса като централен бранител и по-скоро разочарова. След това имаше епизодични появявания в отбора, само че в интервала ноември - декември изигра три мача като дясностоящ централен бранител в скица с трима в отбрана и се оправи много по-добре. Носят се клюки за разлъка с него в паузата на шампионата.
 Снимка 593948
Източник:

Асен Дончев  - 8 изиграни мача (6 мача за състезание, 2 за Лига на конференциите); 389 изиграни минути (259 минути за състезание, 130 за Лига на конференциите); 1 гол за първенство; 1 жълт картон за първенство; 6 изиграни мача с 295 изиграни минути и 1 асистенция в контролни срещи.

Още един младок, който получи късмет от Саша Илич и се оправи чудесно при започване на сезона. Бе употребен основно като промяна на десния бек, само че в един мач го видяхме и по крилото. Реализира и дебютен гол, който донесе успеха против Черно море Варна. Много борбен, влиза с хъс и се раздава през всичките минути. За злощастие се контузи и през втората част на сезона се лекува, надяваме се на завръщане със същото предпочитание и удвоени сили.
 Снимка 581981
Източник:

Галин Минков - 5 изиграни мача (3 мача за състезание, 1 мач за купата на България, 1 за Лига на конференциите); 351 изиграни минути (167 минути за състезание, 138 за купата на България, 46 за Лига на конференциите); 2 жълти картона (1 картон за състезание, 1 за купата на България); 9 изиграни мача с 530 изиграни минути и 1 жълт картон.

Завърна се в ЦСКА при започване на сезона и съумя да дебютира. Бе употребен малко в публични мачове като ляв бек или ляв уинг - бек, поигра много повече в контроли. Не свети, само че и не разрешава да бъде надиграван елементарно. Заговори се за разлъка още през зимата.
 Снимка 593956
Източник:

Александър Бучков - 2 изиграни мача за купата на България; 64 изиграни минути за купата на България; 2 изиграни мача със 127 изиграни минути в контролни срещи.

Практически целия полусезон се възстановяваше от тежка травма. Успя да запише малко минути в двата мача за купата на България като десен уинг-бек и се показа по познатия си метод - доста бягане и битка. Добави 2 мача със 186 минути за втория състав на алените, само че и там след травмата и в подготовка за повече игрово време през новия полусезон.
 Снимка 587367
Източник:

Росен Маринов - 1 изигран мач за купата на България; 35 изиграни минути за купата на България; 3 изиграни мача с 224 изиграни минути в контролни срещи.

През втория сезон, в който гравитираше към първия състав, съумя да направи дебют в оня късащ нервите мач за купата на България против Гигант Съединение. Игра малко и в контролите, извънреден гений с отлични физически качества, би трябвало да израства и да сграбчи шанса, който ще получи. Игра доста повече за втория отбор на армейците - 12 изиграни мача с 1116 изиграни минути, 1 асистенция и 3 жълти картона. Стълб в отбраната на отбора на Стамен Белчев.
 Бусато продължава да е значима част от състава на ЦСКА
Бусато продължава да е значима част от състава на ЦСКА

Ето какво направи и Евтимов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР