Тополовград. За литературата, любовта и страданието“ е темата на увлекателния

...
Тополовград. За литературата, любовта и страданието“ е темата на увлекателния
Коментари Харесай

Хасково: Ученици от Тополовград изнесоха интегрален урок, посветен на 140-годишнината на Яворов

Тополовград. „ За литературата, любовта и страданието “ е тематиката на увлекателния интегрален урок, който изнесоха възпитаници от СУ „ Д-р Петър Берон “, във връзка 140-годишнината от рождението на Яворов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . Събитието, квалифицирано от преподавателките Димитрина Караиванова и Надя Георгиева, събра доста фенове на поезията на поета с най-драматичната орис – възпитаници, учители, родители, общественици. По забавен метод участниците от 9-ти до 12-ти клас на учебното заведение, описаха увлекателно за живота и креативния път на поета.
Присъстващите гледаха презентация, слушаха фрагменти от кореспонденциите на Яворов с обичаните му дами – Мина и Лора, допряха се до поезията му, която непрестанно търси отговор на „ свръхземните въпроси, които никой век не позволи “ и продължава да разплита комплицирания код на битието. Участниците в урока потърсиха отговор на въпроса кой е в действителност Яворов, чийто живот и до ден сегашен е цялостен със загадки, подозрения, раздвоения, страдалчество, обърканост, неустановеност.
За блестящото показване поздрави своите ученици тяхната учителка Димитрина Караиванова. От името на кмета на Общината Божин Божинов благодарствени слова за забавния урок, насочи Атанаска Михалева от отдел „ Хуманитарни и обществени действия “ в Общинската администрация. С цветя и дарове изрази своето задоволство и горделивост от възпитаниците на учебното заведение шефът Соня Пулева - Божилова. Цветя сервира и ръководителят на читалище „ Св. св. Кирил и Методий “ Трифон Ламбов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР