Тополовград. Тополовградският Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и

...
Тополовград. Тополовградският Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и
Коментари Харесай

Тополовградският Международен фестивал „Велко Кънев“ спечели Годишната награда на Министерството на туризма в категория „Туристическо събитие“

Тополовград. Тополовградският Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев “ завоюва Годишната премия на Министерството на туризма в категория „ Туристическо събитие “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград .

Театралното събитие завоюва премията след регистрираните най-вече грасове от извършеното онлайн гласоподаване на уеб страницата на Министерството на туризма. Фестивалът се организира годишно и се провежда от Министерство на културата, Съюз на артистите в България, Съюз на националните читалища, Държавна организация за българите в чужбина, Община Тополовград и читалище „ Св. св. Кирил и Методий -1894 “.

Първото издание на най-значимото тополовградско културно събитие е през 1996 година. В седемте си издания фестивалът беше народен, а в четири от тях Балкански. От 2007 година се организира като Международен, а от 2012 година носи името на артиста Велко Кънев. През последните години театралният плакат включва театрални постановки на българи, живеещи в чужбина.

Малкият сакарски град продължава да поддържа своята културна традиция и през май тази година следва 25-ото юбилейно издание на фестивала.
Събитието се провежда годишно и има за цел да подтиква любителското театрално творчество в България, да подкрепи развиването му и да запознае публиката с културните артикули на други страни. Компетентно жури оценя постановките и връчва доста оценки включително и огромната премия на фестивала за театър – „ Златна камила ”.

Годишната премия на Министерството на туризма е чест за община Тополовград и читалище „ Св.св.Кирил и Методий “, които изричат най-сърдечна признателност на всички фенове на театъра, на артисти, фенове, другари от страната и чужбина,които гласоподаваха за фестивала.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР