Тополовград. С тържествена церемония в Тополовград бяха отбелязани 110 години

...
Тополовград. С тържествена церемония в Тополовград бяха отбелязани 110 години
Коментари Харесай

Хасково: С тържествена церемония на площад „Освобождение” в Тополовград бяха отбелязани 110 години от обявяването на Независимостта на България

Тополовград. С тържествена гала в Тополовград бяха маркирани 110 години от оповестяването на Независимостта на България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Церемонията се организира на площад „ Освобождение ”, където се събраха представители на публични организации, партии, институции, образователни заведения, чиновници в Общинската администрация. Сред тях бяха ръководителят на Общинския съвет Васил Сяров и заместник-кметът на Общината Маргарита Георгиева. Тържеството стартира с българския химн. Присъстващите изслушаха запис на Прокламацията за оповестяване на независимостта на България. Вълнуващ лиричен рецитал „ Да я има България! ” изнесоха дребните рецитатори от читалищната детска групировка за художествено слово „ Сладкодумци ”.
С приветствено слово към събралите се обърна Райна Зотова, секретар на читалище „ Св. св. Кирил и Методий ”. С едноминутно безмълвие, с венци и цветя тополовградчани уважиха паметта на българите, извоювали независимостта на България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР