Тополовград. С ритуал за издигане на националния трикольор започна празничната

...
Тополовград. С ритуал за издигане на националния трикольор започна празничната
Коментари Харесай

Хасково: Жители на Тополовград честваха Деня на града с популярни личности от страната

Тополовград. С обред за издигане на националния трибагреник стартира празничната стратегия, отдадена на Деня на Тополовград - 24 май. Това оповестиха от Общината . Много жители и посетители пристигнаха, макар мрачното и дъждовно време, с цел да участват на връчването на почетните звания на новоотличените с почетните знаци. Водещата на събитието Красимира Ятакчиева напомни, че не инцидентно родолюбивите тополовградчани са избрали за Ден на града празника на славянската книжовност, култура и просвета – 24 май. Двадесет и четвърти май е празник, обвързван със стародавния блян на будните тополовградчани към култура и просвета.
Поздравителни адреси към жителите на Тополовград насочиха президентът на Републиката Румен Радев и доста институции на държавно равнище.
Във връзка с 24 май – Празник на българската култура и просвета и на славянската книжовност и Ден на Тополовград са наградени изявени дейци на просветата и културата и в други области на публичния живот:
С „ Почетен плакет на Община Тополовград ” за принос в развиването на културата е отличен Румен Димитров – зам. министър в Министерството на културата. Същата премия получи историкът Румен Манов – за принос в развиването на община Тополовград и още пет души, представители на културата и донори.
С „ Почетен плакет на Община Тополовград ” са отличени представители на образованието, изявени лекари и медицински експерти, представители на Неправителствени организации и 14 спортисти.
Награда за принос в развиването на лозарството и винарството получиха трима души и един за за принос в развиването на минното дело.
Почетният плакет на Община Тополовград във връзка на юбилеи кметът на общината връчи още на: Читалище „ Св. Св. Кирил и Методий - 1894 ” – Тополовград - за 125 години от основаването му; НУ „ Св. св. Кирил и Методий ” - Тополовград - за неговата 130 годишнина ; Ловно-рибарско сдружение – Тополовград - за 120 години от основаването му и ДГ „ Щастливо детство ”-Тополовград – за 40 годишнината й. Връчиха се още Почетен знак „ МОНЕТА ”на двама души за принос в развиването на община Тополовград и за проявени героизъм и достойнство.
С Почетни грамоти за дългогодишна педагогическа и читалищна активност дейност са отличени четирима педагози и читалищни дейци.
Изявени възпитаници получиха предметни награди за достижения в региона на образованието.
В Деня на града тополовградчани участваха на концерти, готови от художествените сформира на читалището и на националният артист Иван Дяков, приветстваха и зрелостниците от випуск 2019 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР