Тополовград. Община Тополовград, Сливенска митрополия, Читалище “Св. св. Кирил и

...
Тополовград. Община Тополовград, Сливенска митрополия, Читалище “Св. св. Кирил и
Коментари Харесай

Хасково: Община Тополовград организира Традиционен народен събор „Света Троица”

Тополовград. Община Тополовград, Сливенска митрополия, Читалище “Св. св. Кирил и Методий - 1894 ” и Тракийско сдружение – Тополовград провеждат на 15 и 16 юни Традиционен национален събор „ Света Троица ”. В рамките на Програмата ще се организира Фолклорен празник с присъединяване на локални и гостуващи художествени сформира от Югоизточна Тракия. Изпълнителите ще прави оценка жури с ръководител Николай Ников - професор по музикално и танцово изкуство и националният артист Стоян Варналиев. Продължава подаването на поръчки за присъединяване на групи и самостоятелни реализатори. Проявен е интерес от обичайно участващите и от доста нови любителски сформира. Очаква се броят им да бъде повече от 100. Фолклорният празник ще стартира от 14.00 часа на 15 юни и ще продължи от 9.30 часа на 16 юни.
В Международният шампионат по битка „ Еню Вълчев – Димитър Чифудов “ ще премерят сили борци от Турция, Гърция и България. Той ще стартира в 11.00 часа, след авансово евакуиране на категориите и жребия. И тази година ще се връчи най-голямото отличие – „ Златен пояс “ на най-хубавия играч, Приз – купа на кмета на Тополовград, Приз „ Станка Златева “ ще получи най-хубавата състезателка в женската битка.
Медали и грамоти ще се връчат на всички призьори. Отличията са направени в Съединени американски щати и са подаяние от Димитър Чифудов – младши.
По време на надпреварите ще свири гайдарски оркестър от Музикалното учебно заведение в гр. Котел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР