Тополовград. Община Тополовград почисти със свои хора и техника два

...
Тополовград. Община Тополовград почисти със свои хора и техника два
Коментари Харесай

Хасково: Община Тополовград почисти язовирите в местността Летището и в землището на село Радовец

Тополовград. Община Тополовград почисти със свои хора и техника два от най-нуждаещите се язовири – в местността Летището наоколо до Тополовград и язовир в землището на село Радовец. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Почистването им стана по наставление на Държавната организация по метрологичен и механически контрол. Оценката след направената инспекция е добра.
Язовир „ Луков дол “ в землището на село Устрем, който е най-опасен, се ревизира постоянно и не е рисков за популацията.
От разчистване се нуждаят язовирите в землищата на Радовец, Устрем, Чукарово, Орлов дол, Планиново, Присадец, за обезопасяването им.
Около 230 са водоемите в тополовградско, грижите за които са предоставени на Общината. Всички имат потребност от ремонт поради проблеми в изпускателите, пукнатини в стените и други механически нередности. Някои нямат кранове, тъй като с години не са експлоатирани, други са затлачени, съвсем на всички водния откос на стените е обраснал с дървета и шубраци. За да се поддържат язовирите в обикновено положение са нужни доста средства, а Общината не е в положение да задели такива заради скромния си бюджет.
Очакват се нови инспекции и заплахата да се наложат огромни санкции е евентуална.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР