Тополовград. Ендокринолози от Военномедицинска академия – София, начело с акад.

...
Тополовград. Ендокринолози от Военномедицинска академия – София, начело с акад.
Коментари Харесай

Хасково: Над 100 души са прегледани безплатно в Тополовград от ендокринолози от Военномедицинска академия по покана на кмета на общината Божин Божинов

Тополовград. Ендокринолози от Военномедицинска академия – София, отпред с акад. проф. Ивона Даскалова са провели прегледи в Тополовград по покана на кмета на общината Божин Божинов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . В рамките на един работен ден са прегледани и изследвани гратис над 100 души, които са поискали да се възползват от визитата на столичните експерти в отдалечения град. Според акад. проф. Даскалова вършат усещане високите стойности на холестерол и незадоволителният надзор на пациентите със захарен диабет. Новодиагностирани са пациенти със захарен диабет вид 2. Около 20 % от прегледаните са със повишени стойности на кръвна захар.
При ехографско проучване на щитовидната жлеза на 87 души е открит висок % патология на щитовидната жлеза и съществуване на автоимунен тиреоидит. Голям % от изследваните пациенти са с възли на щитовидната жлеза. Висок е и процентът на хората със повишено артериално кръвно налягане на фона на осъществяване на антихипертензивна терапия.
Лекарите са съветвали пациентите и са им дали скъпи препоръки за вярно хранене и повече физическа интензивност. Раздадени са брошури за диетично хранене и предварителна защита на сърдечно съдовите болести. Много пациенти са получили глюкомери. За основаването на естествени условия за работа на екипа са се погрижили чиновници от отдел „ Хуманитарни и обществени действия “ в Общината. Полезната самодейност е посетил персонално и кметът на Тополовград Божин Божинов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР