Топлото време и почивните дни преди коледните и новогодишните празници

...
Топлото време и почивните дни преди коледните и новогодишните празници
Коментари Харесай

Оляха се: След София, невиждана опашка се изви и в Пловдив СНИМКИ

Топлото време и почивните дни преди коледните и новогодишните празници изкараха хората от домовете им. Както БЛЦИ писа макар ограничаващите ограничения поради ковид и без да се интересуват от върлуващата болест с ковид, която на ден лишава десетки животи у нас и челната позиция на България по смъртност в Европейския съюз поради заболяването,

Освен в столицата обаче невиждана опашка се изви в Пловдив довечера, оповестява Plovdiv24.bg. Десетки младежи чакаха реда си, с цел да стъпят на ледената пързалка на площад "Централен " в града под тепетата.

Входът е 8 лв., наемът на кънки е 2 лева, а използването на така наречен пингвин до 40 минути коства 10 лв..





Ползването на дрешник е единствено левче, само че клиентите дължат 5 лева депозит за самия ключ. Пързалката работи от 10,00 до 22,00 ч., като сред обособените сесии е планувано време за разчистване и отмора.
обаче масирани инспекции във всички търговски обекти стартират в цялата Пловдивска област, оповестява.



Областният шеф Дани Каназирева съобщи, че от на следващия ден екипи на РЗИ и Министерство на вътрешните работи ще ревизират комерсиалните обекти дали съблюдават заповедта на здравния министър и Областния спешен щаб.

„ Получихме голям брой сигнали за неспазване на ограниченията и неосъществяван надзор в магазините. В началото, когато въведохме ограниченията, всички търговски обекти демонстрираха схващане и съблюдаваха ограниченията.

Имаме открит брой гости за всеки един обект съгласно размера. В Пловдив даже наложихме по-строги условия за броя клиенти, в сравнение с е заповедта на здравния министър. Днес също е имало инспекции от РЗИ, като на първо място клиентите не са спазвали отговорно поведение”, сподели Каназирева.

От заповедта на Областния медицински щаб се вижда,че санкцията на търговски обекти, които не обезпечават посредством организация на активността си отдалеченост сред клиентите от 2 метра ги грози глоба от 500 до 2000 лв., а при наново нарушаване – санкцията е до 5000 лв..

Някои от обектите даже имат предел за допускане на хора едновременно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР