Топлото и сухо време от последните седмици, което някои наричат

...
Топлото и сухо време от последните седмици, което някои наричат
Коментари Харесай

Студ и сняг след Димитровден

Топлото и изсъхнало време от последните седмици, което някои назовават циганско лято, е на път да завърши в идващите дни.

През уикенда ще навлезе студен въздух от север, с помощта на антициклон над Централна Европа. В началото на седмицата в източн ите елементи на Средиземноморието ще се развие и мощен циклон. В резултат на всичко това дневните температури ще паднат до към 13-16 градуса, а в Западна и Южна България ще се излеят първите по-значителни есенни дъждове.

Първият сняг се чака да падне доникъде на идната седмица. Комбинацията от антициклон на север и циклон на юг ще донесе превалявания от дъжд и по-ниски температури. В по-високите елементи на планините, над 1500 метра, температурата ще падне фрапантно в понеделник и вторник. Тогава там се чакат слаби превалявания от сняг с завивка до няколко сантиметра. Ще побелее в Рила, Пирин, Западните Родопи и Централна Стара планина.

В края на другата седмица, след 28 октомври, следва мощен приток на леден арктически въздух от север. Температурите и в по-ниските елементи на Западна България ще паднат към и под нулата. Отново се чака снеговалеж, като покривката в планините може да доближи до 6-7 сантиметра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР