Топлофикация София започна да купува по-евтин газ от борсата. Цената

...
Топлофикация София започна да купува по-евтин газ от борсата. Цената
Коментари Харесай

Директорът на Топлофикация София пред БНТ: Все повече хора плащат навреме

" Топлофикация София " стартира да купува по-евтин газ от борсата. Цената все още е до 12% по-ниска, само че и количествата, които купува сдружението, са минимални.

Гост тази заран по тематиката в Сутрешния блок на Българска национална телевизия беше изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Александър Александров.

Покачване в цените на услугата за крайните консуматори, в случай че се постанова, ще бъде напълно минимално, като нарастването няма да надвишава инфлационните процеси в България. Александров съобщи, че болшинството от хората заплащат сметките си в точния момент -

В рамките на тази седмица предвиждаме да продължим с покупката на 1000 мегаватчаса на ден, с цел да можем да усетим пулса на пазара, по какъв начин се движат ценовите равнища, разяснява Александров.

По думите му по-късно количествата ще бъдат увеличени. Целта е да се мине на месечни търгове, а в края на тази и началото на идната година, когато договорите на " Топлофикация София " с " Булгаргаз " разрешат - да се опитаме да достигнем най-малко 50% от количеството, което Топлофикация използва, сподели още Александров.

За 2019 година загубите на столичната топлофикация са 96 млн. лева 167 млн. лв. са отговорностите към " Булгаргаз ".

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР