Топлофикация София“ ще съкрати с 20 дни ремонта на магистралния

...
Топлофикация София“ ще съкрати с 20 дни ремонта на магистралния
Коментари Харесай

Под натиск: Съкращават с 20 дни ремонта на топлопровод, захранващ 4 квартала в София

„ Топлофикация София “ ще редуцира с 20 дни ремонта на магистралния топлопровод, поради който ще останат без топла вода 4 столични квартала това лято, оповестиха за БГНЕС от сдружението.
Реконструкцията предвиждаше изцяло спиране на топлоподаването за кварталите „ Студентски град ”, „ Витоша ”, „ Малинова котловина ” и „ Дървеница ” за интервала от 15 юни до 15 август 2020 година
Защо четири квартала в София остават два месеца без топла вода?
След среща с представители на студентските препоръки и жителите обаче е взето решение, този период да бъде сведен до 40 дни, с цел да бъде понижено оптимално основаното стеснение на живеещите в тези квартали, изключително по времена пандемия от ковид.
Студенти плашат с гражданско непокорство поради топла вода, без ремонт може да има огромна повреда
За задачата екипите на „ Топлофикация София “ ще работят с удължено работно време, с цел да могат да завършат реконструкцията предварително, за което има и обещано позволение от Столична община.
През месеците, в които ще се прави реорганизация на „ Топлофикация София “, няма да начислява сметки за топла вода на потребителите, сподели по-рано Елизабет Павлова.
От сдружението към този момент се извиниха за основаното стеснение, само че прецизираха, че ремонтът би трябвало да бъде осъществен поради тежкото положение на топлопровода, който е построен още през 70-те години, както и с цел да се избегнат бъдещи повреди в зимния отоплителен сезон, които с изключение на без топла вода, да оставят клиентите и без отопление.
Темата продължава в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР