Топлофикация София се похвали във вторник със сключени две сделки

...
Топлофикация София се похвали във вторник със сключени две сделки
Коментари Харесай

Столичното парно се похвали с купен 12% по-евтин газ от борсата

" Топлофикация София " се похвали във вторник със подписани две покупко-продажби за доставка по 1000 МВтч на газовата борса на цени с 12 % под тези, на които " Булгаргаз " им продава суровината си по подписания сред двете сдружения контракт. Общинската компания съобщи, че ще купува всеки ден такива количества до края на седмицата на платформата " ден напред " с концепцията да доближи 100 хиляди мегаватчаса през март.

Търговци, които играят на газовата борса, обаче се оплакаха, че покупко-продажбите са били нагласени с съответни купувачи и няма логичност столичното парно всеки ден да търси по 1000 МВтч, вместо да изиска огромни количества и по този начин да реализира още по-ниски цени.

Столичното парно реши единствено да играе на газовата борса в търсене на по-ниски цени от тези на " Булгаргаз ", на които дължи към този момент над 200 млн. лева и постоянно е заплашвано от държавния снабдител със съд.

Така изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Александър Александров разгласи, че на утринната сесия на газовата борса са били купени 1000 МВтч за 38.60 лв/МВтч, а ден по-рано са били взети други 1000 МВтч. Тяхната цена е била 40 лева./МВтч. За съпоставяне " Булгаргаз " продава на всички свои клиенти за 44 лв/МВтч също без такси за транспорт и достъп до мрежата и Данък добавена стойност.

Александров добави, че евентуално сдружението му ще играе и в следобедната сесия на газовата борса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР