“Топлофикация - София” може да осигури топла вода чрез мазут

...
“Топлофикация - София” може да осигури топла вода чрез мазут
Коментари Харесай

Топлофикация-София има разработени 3 резервни варианта

“Топлофикация - София” може да обезпечи топла вода посредством мазут в границите на 2 до 4 месеца. Това е крайната опция на сдружението при прекъсване на доставките на природен газ от Русия. Това стана ясно по време на изключително съвещание в Столичния общински съвет.

От “Топлофикация” обмислят още понижаване на температурата на водата с 10 градуса. Целта е да се пести природен газ.

Колкото до градския превоз – става известно, че от общо 450 рейса в София, половината са на природен газ. Ако доставките спрат, те няма по какъв начин да се употребяват и превозът ще работи с по-малко коли – както през празничните дни.

Кризисният проект на „ Топлофикация – София” включва три разновидността за прилагане на аварийно гориво.

“Мазутът, с който все още разполагаме, е към 22 000 тона”, съобщи изпълнителният шеф на “Топлофикация-София” Александър Александров. “Най-трудният сюжет, в който ние бихме могли да подаваме единствено топла вода, е със съществуващите количества

да осигурим съвсем два месеца и с доставка на още толкоз мазут бихме могли да имаме още два месеца и половина”, добави той.

При другите два, в случай че “Топлофикация” понижи или спре електропроизводството с, мазутът ще стигне за повече време. Директорът на сдружението обаче, посочи, че от екологична и ценова позиция това “не е желан вариант”.

Въпреки, че има подготвеност за работа на мазут, от сдружението имат всички уверения, че проблем с подаването на газ няма да има в идващите месеци. Все отново се обмисля по какъв начин да се пести от горивото.

“Температурата, която ние сме задължени да подаваме в летния интервал е 65 градуса. Това, което вероятно ние бихме употребявали е да понижим на 55 градуса”,

изясни Александров и добави, че “това е безусловно задоволително, с цел да има една удобна температура в жилищата и задоволително топла вода”.

Спирането на доставките би довело до съществени проблеми с градския превоз в София. От общо 450 коли на линия, от тях към 250 са на природен газ. Те обаче, не могат да се употребяват с различно гориво, изясни изпълнителният шеф на Столичния автотранспорт Слав Монов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР