"Топлофикация София" иска увеличение на парното и топлата вода с

...
"Топлофикация София" иска увеличение на парното и топлата вода с
Коментари Харесай

"Топлофикация София" иска поскъпване на парното и топлата вода

"Топлофикация София " желае нарастване на парното и топлата вода с още 4% поради плануваните поправки през лятото. Отделно повишаване от юли се чака и поради предвиждания скок на природния газ с близо 16 на 100.

Според изчисленията на специалисти, в случай че цената на природния газ се вдигне с 16 на 100, както желае държавната "Булгаргаз ", това би нараснало цената на топлата вода с сред 7 и 10%. С желаното нарастване поради ремонтите, което е на обща стойност 9 млн. лв., общият растеж би стигнал до 14%.

Отражението на вложенията и в поправки, и в самата капиталова стратегия - това е заложено в самия модел, който ние сме предложили на регулатора за одобряване на цени в самия регулаторен интервал, сподели Боян Паунов, шеф в "Топлофикация София ", представен от Българска национална телевизия.

Окончателно решение енергийният регулатор би трябвало да вземе до началото на юли.

Ремонтите на "Топлофикация " ще стартират на 5 юни и ще продължат до края на септември.

Стремили сме се в оптимално къси периоди да бъде изпълняван ремонта, само че по този начин или другояче тръбите и оборудванията, както загатнах доскоро, построени преди толкоз доста години, се нуждаят от по-продължителен интервал за ремонт, съобщи Николай Колев, шеф в "Топлофикация София ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР