"Топлофикация София" ЕАД започва изпълнението на утвърдената от Столичен общински

...
"Топлофикация София" ЕАД започва изпълнението на утвърдената от Столичен общински
Коментари Харесай

Спират поетапно топлата вода в София заради ремонти и профилактика

"Топлофикация София " ЕАД стартира осъществяването на одобрената от Столичен общински съвет ремонтна и капиталова стратегия за 2018 година, оповестиха от сдружението.

В рамките на идните летни месеци компанията ще обследва топлопреносната мрежа в столицата и ще извърши нужните рехабилитационни и строително-монтажни действия. Целта е да се усъвършенства оперативната сигурност на системата и да бъде обезпечено качественото и надеждно топлоподаване за клиентите през отоплителния сезон.

Топлопроводите в София са построени главно през 70-те и 80-те години на предишния век, тъй че е належащо да бъде осъществяван регулярен мониторинг на оборудванията и рехабилитация на тези сектори от мрежата, при които се следи нараснала аварийност, допълниха от топлофикационното сдружение.

Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до понижение на транспортните разноски и топлинните загуби при преноса на топлинна сила. Според заключенията на КЕВР "Топлофикация София " е сдружението с най-ниски разноски по преноса измежду всички топлофикации в страната - приблизително 17 на 100 през последните години, което и е покрай индикаторите, признати в страните с централизирано топлоснабдяване на Европейски Съюз, показаха от сдружението.

Освен обследването на топлопреносната мрежа от 20 до 29 август 2018 година ще бъде спряна напълно работата на Топлоелектрическа централа "София ". В рамките на този интервал ще бъде осъществен обзор на оборудванията в топлоизточника, както и при нужда ремонт на обособени модули. Без топла вода по това време ще останат клиентите от Централна градска част, които живеят в карето сред ул. "История Славянобългарска ", бул. "Данаил Николаев ", ул. "Проф. Милко Бичев ", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви ", бул. "Фритьоф Нансен ", бул. "Патриарх Евтимий ", бул. "Прага ", бул. "Пенчо Славейков ", бул. "Ген. Тотлебен ", ул. "Йоаким Кърчовски ", ул. "Дамян Груев ", региона на "Руски монумент ", Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. "Опълченска ", бул. "Княгиня Мария Луиза ", региона на Сточна гара, ж.к "Банишора ", ж.к "Света Троица " и ж.к "Фондови жилища ".

В сходство с капиталовите планове на Столична община през 2018 година "Топлофикация София " ЕАД планува също по този начин реорганизация на топлопреносната мрежа по ул. "Граф Игнатиев " и ул. "6-ти септември ", както и в региона на строящите се нови обектите на столичния Метрополитен.

Заради осъществяването на обектите от топлопреносната мрежа, планувани за рехабилитация в капиталовата стратегия на сдружението за 2018 година, следва да бъдат конкретизирани и одобрени графиците за работа, като те ще бъдат в допълнение оповестени на жителите и също ще бъдат оповестени на интернет страницата и във Facebook профила на компанията.

Информацията за периодите на прекъсване на топлата вода и засегнатите квартали е оповестена в уеб страницата на сдружението - www.toplo.bg и във Facebook - www.facebook.com/www.toplo.bg. Повече детайлности клиентите могат да получат и на осведомителния телефон в Кол центъра на компанията - 0 700 11 111.

От топлофикационното сдружение припомнят, че за времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на обособен ред в месечните съобщения
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР