"Топлофикация София" ЕАД продължава изпълнението на утвърдената от Столичния общински

...
"Топлофикация София" ЕАД продължава изпълнението на утвърдената от Столичния общински
Коментари Харесай

Топлофикация София обяви къде и кога няма да има топла вода през лятото

"Топлофикация София " ЕАД продължава осъществяването на одобрената от Столичния общински съвет ремонтна и капиталова стратегия за 2018 година Целта е да се усъвършенства надежността на системата и да бъде обезпечено качественото топлоподаване през зимата, оповестяват от сдружението.

През юни са осъществени плановите поправки на тръбопроводите в кварталите - "Полигона ", "Люлин " първа-десета част, "Надежда " пета и шеста част, "Обеля " и "Захарна фабрика ".През тази година топлоподаването се прекратява поетапно и за по-кратко време. Повече консуматори ще имат топла вода по време на профилактиката в София. От 3 до 20 юли т.г. ще бъдат осъществени поправки по топлопроводите, захранващи кварталите - "Лозенец ", "Дианабад ", "Изток ", "Изгрев ", "Гео Милев ", "Яворов ", Зоологическата градина и прилежащите здания.

Няма да бъде спирана топлата вода на кварталите - "Иван Асен II ", "Подуене - център " и "Редута ", както и на 320 здания от кв. "Лозенец ". Благодарение на нововъведенията, те ще бъдат захранвани от различен топлоизточник по време на ремонтите. Повече информация, както и лист на постройките, може да се откри на телефон 0 700 11 111.

Топлопроводите в София са построени главно през 70-80 години на предишния век и е належащо да бъде осъществяван регулярен мониторинг и рехабилитация на секторите с нараснала аварийност. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до понижаване на разноските при преноса на топлинна сила. По данни на КЕВР "Топлофикация София " е сдружението с най-ниски разноски по преноса измежду всички топлофикации в страната - приблизително 17 % през последните години, което е покрай индикаторите на Европейски Съюз.

Следвайки капиталовата стратегия на Столичната община през 2018 година, "Топлофикация София " ЕАД извърши реорганизация на топлопреносната мрежа по ул. "Граф Игнатиев ". От 2 юли до 2 август т.г. ще бъдат сменени топлопроводите по ул. "6-ти септември ". Топлата вода към 72 здания в региона ще бъде спряна. Потребителите са известени навреме, според законовите разпореждания.

"Ремонтите се вършат в полза на нашите консуматори. Така ще намалеят повредите през зимата. Екипите ни поставят оптимални старания да приключат ремонтите по-бързо и да възстановят топлоподаването преди оповестените периоди. Повече консуматори ще могат да употребяват топла вода по време на профилактиката, с помощта на нововъведенията, които направихме в последно време ", декларират от "Топлофикация София " ЕАД.

От сдружението припомнят, че за времето на ремонтите, на клиентите без топла вода, няма да бъдат начислявани сметки и това ще бъде отразено на обособен ред в месечните им известия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР