Топлофикация-София е завела съдебно дело за неиздължени 6 стотинки за

...
Топлофикация-София е завела съдебно дело за неиздължени 6 стотинки за
Коментари Харесай

Топлофикация София съди столичанин за дължими 6 стотинки

Топлофикация-София " е завела правосъдно дело за неиздължени 6 стотинки за интервала 2019-2020 година В исковата молба е посочено, че тази сума е " ведно със законната рента ". Добавена е и 1 стотинка " мораторна рента ", поради забавеното заплащане на същия дълг.
Делото е заведено против Петър Славов, прочут правист и икономист и някогашен народен представител. Той показа във фейсбук за правосъдния иск против него в Софийския областен съд.
" След повече от 10 години откак целият блок изключихме централното отопление от " Топлофикация ", последните се сетили, че съм им останал задължен за цели 6 стотинки плюс 1 стотинка - лихви ", удивява се Славов.
Върху тези 6+1 стотинки обаче е начислено " дялово систематизиране " от 45,98 лв. за интервала от юли 2020 година до август 2023 година, както и 10,15 лв. рента, написа в исковата молба от " Топлофикация-София ". Така общата сума на желае е 56,20 лв..
Дяловото систематизиране се дефинира на база подадената топлинна сила в общия топломер в абонатната станция. След това общото количество се разпределя в самостоятелните сметки на всички парцели и това се прави от компаниите за дялово систематизиране, наречени топлинни счетоводители.
" Е това е живот - дялов разпределител на Топлото да работиш. Само че този път ще си поговорим в съда ", заканва се Славов.
В края на исковата си молба " Топлофикация София " показва, че в съда ще " претендираме и направените разноски по делото разходи за държавна такса и юрисконсултско заплащане ". Размерът на това заплащане се присъжда от съда и авансово няма по какъв начин да се планува каква ще е сумата, само че е в стотици левове.
От отоплителното сдружение са съобщили пред dnevnik.bg, че ще извършат инспекция по съответния случай и в допълнение ще дадат уточнения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР