Топлофикация -Перник успяла да пусне котела си на природен газ,

...
Топлофикация -Перник успяла да пусне котела си на природен газ,
Коментари Харесай

Перничани недоволстват, че топлата им вода не се нагрявала достатъчно

" Топлофикация -Перник " съумяла да пусне котела си на природен газ, само че той не можел да нагрее задоволително водата, заяви Българска национална телевизия.
Ситуацията може да продължи 2 - 3 месеца, до момента в който сдружението не построи ново шламохранилище и стартира още веднъж да работи на въглища.
Топлоелектрическа централа " Република " спря да употребява сегашното си хранилище, откакто предходната седмица дига се скъса и наводни квартал на Перник.
Перничани се оплакват, че водата им не се нагрява задоволително и с бързовари, тенджери и бойлери не престават да топлят по домовете им.
Те се възмущават за какво заплащат сметки, откакто услугата не се извършва.
20 хиляди семейства са клиенти на " Топлофикация - Перник ". От сдружението изясняват, че може да се разчита на топла вода от газовия казан единствено още няколко дни.
Инж. Любомир Спасов, изп. шеф на " Топлофикация - Перник " признава, че той е извънредно неефикасен и това, което подават като топла вода не дава отговор на параметрите за топла вода.
" Топлофикация " упорства Регионална инспекция за опазване на околната среда да им позволи краткотрайно да употребяват остарялото шламохранилище, с цел да не стопират топлата вода в града.
Да се даде опция тук да употребяваме това шламохранилище още 2 - 3 месеца до момента в който изградим новото. Все още не можем да стартираме с построяването, тъй като нямаме позволение за градеж. Надявам се, че това ще се случи в околните две - три седмици, добави инж. Любомир Спасов.
Жители на наводнения от скъсаната дига квартал са създали подписка против потреблението на депото. По думите им потенциалът на шламохранилището доста от дълго време е привършен.
От екоминистерството изясняват, че отговорност за такива депа носи енергийното министерство. Хората от квартал " Калкас " готвят митинги.
Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че стартира незабавна инспекция на енергийното министерство и КЕВР в " Топлофикация - Перник ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР