"Топлофикация-Перник" работи по програма за подобряване на качеството на атмосферния

...
"Топлофикация-Перник" работи по програма за подобряване на качеството на атмосферния
Коментари Харесай

Топлофикация - Перник с програма за подобряване на качеството на въздуха

"Топлофикация-Перник " работи по стратегия за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ", заяви изпълнителният шеф Любомир Спасов.

Документът е направен от голям брой специалисти под егидата на общината. В програмата са заложени ограничения до края на 2021 година. Аварията на остарялото шламохранилище форсира старта на новия сгуроотвал. От сдружението възнамеряват новото шламохранилище "Кудин дол " да влезе в употреба за идния отоплителен сезон.

С три газови генератора се снабди пернишката Топлоелектрическа централа "Република "

Пернишката "Топлофикация " планува да размени част от главното си гориво - въглища, с биомаса, с което да понижи замърсяването на въздуха. Енергетиците целят да реализират горивен микс, който с изключение на да обезпечи чисто произвеждане, да бъде еластичен, с цел да се резервира допустима цена на услугата. На площадката на сдружението са доставени три газови когенерации и ще бъдат пуснати напролет следващата година.

"Да се обезпечи екологичен комфорт са нужни доста старания и е значима поддръжката на перничани ", означи Спасов. Топлоснабдителното сдружение разисква нова промоция за лоялните си клиенти през есента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР