„Топлофикация“ – Враца излезе с позиция по повод материал на

...
„Топлофикация“ – Враца излезе с позиция по повод материал на
Коментари Харесай

„Топлофикация“ - Враца се оправда за съсипаните улици в града

„ Топлофикация “ – Враца излезе с позиция във връзка материал на организация BulNews.bg. В началото на седмицата ви разказахме за множеството новоасфалтирани улици в града, които са били разкопани от чиновници на сдружението. От там обаче се оправдаха, че дейностите им се правят в законоустановените периоди.
Вижте отвореното писмо на „ Топлофикация “ – Враца без редакторска интервенция:

Във връзка с обява на уеб страницата bulnews.bg от 04.11.2019 година бихме желали да срещнем обществеността с истината, тъй като във въпросната публикация се съдържат голям брой неправилни изказвания, които биха довели читателите до илюзия.
Експертните екипи на „ Топлофикация Враца “ ЕАД се стараят да отстраняват всички повреди по топлопреносната мрежа постоянно качествено и напълно в законовите периоди, които са написани в нормативната уредба.
След премахване на всяка една повреда разпореждаме на външна компания възобновяване на асфалтовата настилка.
В сходство с Наредбата за създаване и възобновяване на детайлите на техническата инфраструктура на територията на община Враца, постоянно се внася така наречен „ гаранция за разкопаване “. Въпросната гаранция съставлява ангажимент за качествено и бързо възобновяване на пътната настилка, която е нарушена по отношение на осъществените от наша страна ремонтни действия по топлопреносната мрежа. Гаранцията се връща чак след интервал от 12 месеца т.е. откакто се потвърди, че инфраструктурата е в положително положение.
Относно упоменатите улици бихме желали да внесем конкретизиране за ремонта на ул. Алеко Константинов. По време на премахване на повредата направихме 2 изкопа и подменихме огромен сектор от 50 метра. Ако не бяхме направили ремонта там, при пораждане на повреда съществуваше риск от теч на вода по цялата улица, което щеше също да повреди асфалта. Благодарение на цялостната замяна на тръбите по това трасе, повредите там ще бъдат сведени до най-малко. Живущите на въпросната улица ще се радват на качествено и надеждно топлоподаване.
На бул. Христо Ботев скоро не сме правили никакви ремонтни действия и нямаме нищо общо с кръпките на асфалта на въпросното място.
Апелираме към обществеността в града да не се спекулира с името на нашето Дружество и да не се вършат опити да бъдем въвличани в измислени кавги!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР